“Very Cool People” izdevuši dziesmu ar Gusta Kikusta balsi

© Publicitātes foto

Grupa “Very Cool People” laidusi klajā savu līdz šim sprādzienbīstamāko albumu “Dzīvs”. Kur nu albums bez ievelkošā singla – par to kļuvusi dziesma ar nosaukumu latviešu sarunvalodas labākajās tradīcijās “Nē Nu Jā Nē Nu Nē”.

Iepriekš klausītājiem bija zināmas jau trīs jaunā albuma dziesmas - “Rikšiem”, “Ko tu vēl gaidi?” un “Plastmasmens”. Reizē ar albumu izdots ceturtais singls “Nē Nu Jā Nē Nu Nē”, kam labākajās grupas tradīcijās tapis arī videoklips, ko radījis Valdis Krūmiņš. Dziesmā dzirdams gan Paulas Saijas, gan grupas trombonistes Lauras Rozenbergas vokāls, kā arī LTV “Rīta Panorāmas” ziņu diktora Gusta Kikusta balss. Šoreiz tematiski apspēlēta dziesmas nosaukumā izmantotā tipiskā latviešu atbilde uz visiem dzīves jautājumiem.

Savukārt par albumu - kā par tā tapšanas procesu saka “Very Cool People” ģitārists un mākslinieciskais vadītājs Elvijs Grafcovs, “vispirms uzrakstījām mūziku, tad to ierakstījām, tad ierakstīto izmetām ārā, pielikām semplus, ierakstījām no jauna, atkal izmetām ārā, tad radījām paši savus semplus plus ierakstījām visdažādākos dzīvos instrumentus, vokālus, kliedzienus un vēl visas iespējamās skaņas, ko var izdvest ar muti, un mēģinājām panākt, lai ģitāra izklausās pēc ērģelēm, trompete skan kā smagā automašīna, saksofons atgādina basu un tā tālāk.” Kā tas viss izklausās - klausītājiem šī jautājuma noskaidrošana varētu kļūt pat varen intriģējošu procesu.

Svarīgākais