"Dzelzs vilkam" jauna versija par slaveno "Ziņģi par bailēm"

© Publicitātes foto

Grupa “Dzelzs vilks” ieskaņojusi dziesmu “Ziņģe par bailēm” – jaunu versiju “līva” Jāņa Groduma un dzejnieka Aivara Neibarta pazīstamajai dziesmai.

“Dzelzs vilka” līderis Juris Kaukulis atklāj, ka šo dziesmas versijas tapšanu netieši veicinājis Gustavo, ierosinot “Dzelzs vilkam” atskaņot “Ziņģi par bailēm” Lielajā koncertā, kas gaidāms 1. jūnijā Mežaparka Lielajā estrādē.

“Ja pirmā ideja bija nospēlēt dziesmu kādā no tās esošajām versijām - “Credo” vai “Līvu” aranžējumā, tad mēģinājuma procesā kopā ar “Dzelzs vilka” sintezatoru pavēlnieku Kasparu Tobi nevilšus pieķērām sevi plūstam uz mazliet citāda, “vilcīgāka”, skanējuma pusi, reizē mēģinot saglabājot dziesmas kodolu. Jau labu laiku esam sapratuši, ka neprotam būt vienkārši izpildītāji un nespējam neielikt mūzikā kaut ko savu. Šī dziesma noteikti būs vēl viens solis ceļā uz “Dzelzs vilka” topošo latviešu dziesmu kaverversiju albumu, tāpēc tā tika fiksēta arī skaņas ierakstā,” stāsta Juris Kaukulis. “Katram latvietim ar ”Ziņģi par bailēm” ir savas, personiskas attiecības. Man tā ir pirmā dziesma, ko 80. gadu sākumā, desmit gadu vecumā iemācījos nospēlēt uz akustiskās ģitāras. Cik ļoti aktuāla šī dziesma bija tās pirmsākumos, tik trāpīgi tā aizķer arī tagad!”

Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais