Gatavojoties 20 gadu jubilejai, "Borowa Mc" piedāvā jaunu dziesmu

© Publicitātes foto

Gatavojoties svinēt vasaru un grupas “Borowa Mc” 20. dzimšanas dienu, latgaliešu mūziķi izdevuši dziesmu “Prūjam juoīt”.

Dziesma ir kā parafrāze par “boroviešu” 20 gados piedzīvoto, sākot ar pirmajiem koncertiem un noskaņu kultūras namos visā Latvijā, līdz atmiņām “kā bija” un pārdomām “kā būs”.

“Dziesma nav par atvadām, bet atmiņām! “Projām jāiet” ir vārdi, ko negribi dzirdēt, kad esi saticis draugus un ballējies,” norāda grupas līderis un dziesmas teksta autors Aigars Runčis. Ierakstā piedalījusies arī jaudīgās balss īpašniece Katrīna Dimanta, kas ienes tajā tautasdziesmas motīvu un ir kā zemapziņas balss, kas saka, ka ballēt vēl nav gana, bet tomēr - jāiet mājās.

“Prūjom juoīt” ir pirmais “Borowa Mc” šā gada singls, kas seko pērn izdotajai dziesmai “Atmosfera”. Grupa dibināta 2004. gadā, tā izdevusi trīs studijas albumus, bet savas slavas virsotnes sasniedza ar dziesmas “Vysskaistuokai” meitiņai izdošanu. Tā kā šogad grupa svin savu 20. dzimšanas dienu, rudenī plānoti vairāki jubilejas koncerti, piemēram, 19. oktobrī Latgales vēstniecībā “Gors” Rēzeknē.

“Borowa Mc” rindās darbojas Aigars Runčis, Guntra Kuzmina-Jukna un Ingars Gusāns.

Izklaide

Ar koncertu Spīķeru koncertzālē 20. septembrī Latvijas Radio bigbends kopā ar jaunās paaudzes franču saksofonistu Batistu Erbēnu atklās jauno Amerikas džeza vakaru sēriju, godinot tādus meistarus kā Džons Koltreins, Kanonbals Aderlijs u.c., kā arī atskaņojot Batista Erbēna oriģinālkompozīcijas.

Svarīgākais