Rudenī Rīgā uzstāsies Eirovīzijas skandālisti no Īrijas

© Publicitātes foto

Ar savu pirmo koncertu Rīgā rudenī viesosies īru mākslinieki “Bambie Thug” – ja arī daudziem viņu vārds neko neizteiks, tad atliek vien ieminēties, ka tie bija skandalozā priekšnesuma autori, kas pirms dažām nedēļām šokēja Eirovīzijas skatītājus visā pasaulē. Koncerts norisināsies 26. septembrī koncertzālē “Palladium”, biļetes būs pieejamas no otrdienas, 28. maija, “Biļešu Serviss” tīklā.

“Bambie Thug”, īstajā vārdā Bembija Reja Robinsona, savas muzikālās gaitas uzsākusi vien pirms četriem gadiem, izdodot provokatīvu dziesmu “Birthday” - tās video versija izpelnījās gan uzslavas, gan konservatīvāk noskaņotu mūzikas patērētāju kritiku. Vēlāk īri izlaida ne mazāk šokējošus skaņdarbus “P.M.P”., “Egregore” un citus. Savu muzikālo stilu viņi paši dēvē par “Ouija-pop”, kas, kā atzīst “Bambie Thug”, ir pašizdomāts termins, lai raksturotu vairāku mūzikas žanru sintēzi, tādējādi piešķirot radītajai mūzikai, kas jau robežojas ar mākslas formu, spēju pastāvēt ārpus iepriekš noteiktām robežām.

“Savās performancēs viņi turpina to, ko iesāka ar video klipiem karjeras sākumā - caur provokāciju graut sociālpolitiskos stereotipus, izaicinot konservatīvi domājošo publiku ar šokējošiem šoviem. Robinsona sevi definē kā nebināru personu un aktīvi darbojas LGBTQ+ scēnā, slaveno dziesmu “Doomsday Blue” pasludinot par kvīru komūnas himnu, bet pati sevi kronējot par raganu,” tā šos māksliniekus piesaka koncerta organizatori.

2024. gada janvārī “Bambie Thug” tika ierindoti starp kandidātiem Īrijas nacionālajā Eirovīzijas atlasē ar dziesmu “Doomsday Blue”, strauji iegūstot skatītāju atbalstu un pārliecinoši uzvarot gan skatītāju, gan žūrijas balsojumā. Pēc atlases rezultātiem Īrijas eirofanu vidū valdīja divi noskaņojumi - kamēr atbalstītāji kliedza “sūtiet raganu!”, otra nometne petīcijā savāca tūkstošiem parakstu, aicinot diskvalificēt māksliniekus un izraudzīties konkursam citu dziesmu.

“Bambie Thug” atbalstītāju vidū bija arī vairākkārtējais Eirovīzijas uzvarētājs Džonijs Logans, kurš dziesmā saskatīja potenciālo konkursa uzvarētāju un aicināja īru tautu atbalstīt māksliniekus. Vēlāk konkursa finālā viņi ieguva augsto sesto vietu, kas ir labākais Īrijas sasniegums pēdējo 24 gadu laikā.

Izklaide

Narkotisko vielu pārvadāšana ir nopietns pārkāpums, un no soda neizglābs pat slavenības statuss, par ko ir pārliecinājušās atpazīstamas modeles, aktieri, reperi un sportisti, no kuriem daži pat ir nonākuši cietumā, vēsta kanāls “National Geographic”.