Pasākums. Ventspilī noskaidros, kurš ir ātrāks - cilvēks vai prāmis

© Depositphotos

Ventspilī šī gada 31.maijā notiks pasākums "Skrienies ar prāmi", kurā plānots noskaidrot, kurš ir ātrāks - cilvēks vai prāmis, aģentūru LETA informēja Ventspils brīvostas pārvaldes pārstāvji.

Sacensības sāksies pie Ventspils prāmju pasažieru termināļa plkst.23 un noslēgsies Dienvidu mola galā. Distance, kurā ikviens varēs izmēģināt savus spēkus, ir četrus kilometrus gara.

Skrējiens sāksies pie Ventspils prāmju pasažieru termināļa, Dārzu ielā 6, līdz ar prāmja atiešanu no piestātnes plkst.23 un turpināsies pa tikko atjaunoto Ostas ielu līdz stāvlaukumam pie Ostas kapteiņdienesta, tad pagriezīsies pa Loču ielu, lai apskrietu zvejas un jahtu ostu teritorijas, un turpinātu ceļu uz Dienvidu molu.

Lai uzvarētu sacensībās, Dienvidu mola gaismas zīme būs jāsasniedz ātrāk par "Stena Line" prāmi.

Brīvostā norāda, ka ostas ielas pārbūve, kas noslēdzās šajā pavasarī, bija pēdējais posms Ventspils brīvostas pārvaldes īstenotajā pievedceļu atjaunošanas un pārbūves projektā, kurā atjaunoti vai izbūvēti 19 pievedceļu posmi gandrīz 13 kilometru garumā. Kopējās projekta attiecināmās izmaksas bija 18,6 miljoni eiro, tostarp Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda finansējums bija 15,3 miljoni eiro.

Ventspils brīvostas pārvalde kopš 2007.gada, īstenojot trīs apjomīgus ES Kohēzijas fonda līdzfinansētus projektus, atjaunojusi vai izbūvējusi 75 ielu posmus Ventspilī, ieguldot pilsētas ielu infrastruktūrā vairāk nekā 80 miljonus eiro.

Jau vēstīts, ka Ventspils ostas termināļos pagājušajā gadā tika pārkrauti kopumā 10,418 miljoni tonnu kravu, kas ir par 29,3% mazāk nekā 2022.gadā.

Pēc pārkrauto kravu apmēra Ventspils osta ir otra lielākā osta Latvijā.

Svarīgākais