Detlefs publicē jaunu skaņdarbu un gatavojas vasaras koncertiem

© Publicitātes foto

Savu jaunāko veikumu piedāvā otro elpu ieguvušais rokmūziķis Detlefs – klajā nācis singls “Laika daudz”, kas ir trešais gaidāmā albuma “Atmiņas par nenotikušiem notikumiem” priekšvēstnesis.

Pagājušā gada nogalē Uldis Dirnēns, pazīstams kā Detlefs, negaidīti atgriezās uz skatuves un bez īpašas publicitātes sniedza vienu no pieprasītākajiem koncertiem koncertzālē “Palladium”. Šis koncerts apliecināja Detlefa mūzikas nemainīgo aktualitāti un iedvesmoja turpināt radošo darbību.

2024. gada nogalē paredzēta jauna albuma iznākšana, bet dziesmas, ar dažiem izņēmumiem, ir ņemtas no Detlefa 2012. gada pierakstiem, kas ir laiks, kad šis albums varēja jau būt ierakstīts un izdots.

Jāatgādina, ka Detlefs jeb Uldis Dirnēns plašu atpazīstamību iemantoja šī gadsimta sākumā pēc diezgan skandalozas sabūšanas realitātes šovā “Talantu fabrika” - radiostacijās panākumus guva viņa pirmie singli “Stils nevainīgs”, “Četras sienas” un “Blind Actor”. Debijas albums “Tu izliecies par sevi” iznāca 2004. gadā, savukārt 2007. gadā jau ar grupu “Detlef Zoo” tika izdots otrais albums “Skapī”, bet 2008. gadā Londonā tika ierakstīta tā versija angļu valodā “If It Makes Us Happy”. Drīz pēc tam grupa darbību pārtrauca, lai gan oficiāli tas netika izziņots. 2023. gada pavasarī izplatījās vēsts, ka Dirnēna grupa jau ar nosaukumu “Detlef” pēc ilga pārtraukuma atsāk darbību un rudenī ar vērienu aizritēja pirmais atgriešanās koncerts “Palladium”, bet nupat ne mazāku klausītāju atsaucību guva viņa uzstāšanās Tallinas kvartālā.

Šajā vasarā Detlefa brigādi varēs redzēt un dzirdēt: 24. maijā “Melno Cepurīšu Balerijā” Jelgavā, 19. jūlijā “Positivus Festival”, 20. jūlijā “Kuldīgas grandiozajās naktīs”, 26. jūlijā “Saldus Saulē”, 10. augustā “Taste” festivālā Bauskā un 17. augustā “Fontaine Rock City” Pāvilostā.

Izklaide

Gada sākumā kinoteātrī “Forum Cinemas” notikušajā dziesmas “The Difference” videoklipa prezentācijā grupa “Relicseed” solīja nākotnē izdot dziesmas latviešu valodā. Vārds turēts - publicēts pirmais, bet ne pēdējais, no šogad gaidāmajiem skaņdarbiem latviski.

Svarīgākais