Reperi ar gada īpašo kopperformanci gatavojas savam apjomīgajam festivālam

© Publicitātes foto

Līgatnē, “Zeit” radošajā kvartālā, 5. un 6. jūlijā norisināsies Latvijas hiphopa festivāls “Straume”, kas jau trešo gadu divās ar hiphopa kultūru piepildītās dienās pulcēs dažādu paaudžu repa klausītājus. Līdz ar programmas izziņošanu tiek publicēts arī īpaši festivālam “Straume'24” izveidotā kopprojekta “M.O.O.N.  $.S.W.A.G.G.” videoklips.

Festivāla “Straume” pirmajā dienā uz skatuves kāps pašmāju hiphopa vecmeistars Bush, ekstravagantais Fiņķis, jaunās skolas pārstāvji Prusax un Marko, kā arī Latvijas lielākā hiphopa apvienība “Kreisais Krasts”. Savukārt otrajā dienā “Straumi” iekustinās Latgales repa princese Ūga, Liepājas hiphopa pārstāvis PCK 97, dumpinieciskais Steps un Latvijā reti koncertējošais Sudrabu Sirds. Šajā vakarā gaidāma arī īpaša bītmeikeru performance no shenfi un Pre’set, bet festivāla noslēgumā - jaunizveidota projekta “M.O.O.N. $.S.W.A.G.G.” priekšnesums, apvienojoties tādiem reperiem kā Ozols, Skutelis, ods, goča un Wiesulis.

Šī sastāva nosaukums izveidots, izmantojot reperu piecinieka skatuves vārdu pirmos burtus.

“Vēlējāmies uziet veidus, lai programmu padarītu tiešām īpašu un neatkārtojamu, iekļaujot tajā performances, kuras nebūs iespējas redzēt nekur citur. Tā nonācām līdz idejai, ka ik gadu festivālu noslēgtu iepriekšējā gada spilgtāko mākslinieku kopperformance. Lai radītu kaut nelielu priekšstatu par šī fantastiskā piecinieka enerģiju, kas veidojas viņu simbiozē, tapa skaņdarbs “Straume ’24”. Šī jaunrade lieliski ilustrē to, kas būs gaidāms viņu intriģējošajā priekšnesumā,” stāsta festivāla radošais direktors Gustavo.

Kā norāda Gustavo, festivāla mērķis ir godināt Latvijas hiphopa un repa pārstāvju darbu: “Veidot hiphopa festivāla izpildītāju programmu ir tiešām ļoti komplicēts un atbildīgs uzdevums. Talantīgu Latvijas repa mūziķu skaits paliek arvien lielāks un krāšņāks, taču divu dienu festivālam ir savi laika ierobežojumi. Cenšamies tajā iekļaut, mūsuprāt, pašreiz spilgtāko izpildītāju kopumu, kurā tiktu vienlīdzīgi pārstāvētas dažādas šī žanra izpildītāju paaudzes.”

Festivāla “Straume” norises vieta nemainīgi ir “Zeit” radošais kvartāls, kas atrodas Gaujas Nacionālā parka sirdī Līgatnē. Kvartāla priekšrocības ir ērti ierīkota infrastruktūra un festivāla teritorija, kas labiekārtota tā, lai apmeklētājiem būtu gan vieta, kur izlēkāties skatuves priekšā, gan iespēja mierīgi pasēdēt un vērtēt koncertus no malas, sēžot pie galdiņiem. “Esam droši, ka apmeklējot festivālu “Zeit” radošajā kvartālā, skatītājiem būs iespēja gan iepazīt jaunu mūziku, gan pagremdēties nostaļģijā. Papildu tam ir prieks, ka festivāls turpina augt, un šogad tas pārsteigs skatītājus ar krietni iespaidīgāku skatuvi,” norāda festivāla producents Arnolds Zeitmanis.

Iepriekšējā gada festivālā “Straume” uzstājās tādi hiphopa mākslinieki kā Ozols, Skutelis, Wiesulis, Ods, goča, Kurts, Zeļģis, Kjuumanis, hiphopa apvienība “Prospekti”, xantikvariāts, E.V., Viņa, “Brīvrunu Projekts” u.c. Par festivāla īpašo noslēguma priekšnesumu parūpējās projekts “G.E.a.r.”, kura sastāvā uz vienu vakaru apvienojās Gustavo, Edavārdi, ansis un rolands če.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais