Kiosks Meksikā iekļūst "Michelin" zvaigzņoto restorānu pulkā

© Unsplash

Mehiko pilsētā esošā tako ēstuve „Tacos El Califa de León” ir vienīgais meksikāņu nacionālā ēdiena tako kiosks starp 18 restorāniem Meksikā, kam piešķirta kārotā „Michelin” zvaigzne.

Gandrīz visas pārējās iestādes ir diezgan greznas vietas, kur ārkārtīgi dārgas jūras veltes tiek pasniegtas glītās čaumalās uz šķīvjiem pēc pasūtījuma.

Lai gan „Michelin” pārstāvji ieradās pie kioska saimnieka Arturo Riveras Martineza, lai uzdāvinātu viņam vienu no smalkajām, baltajām šefpavāra frakām ar pilnām piedurknēm, viņš to neuzvilka: šajā iestādē, trīs reiz trīs metru platībā ir vienkārši pārāk karsti.

Martineza kunga ēdienkartē ir tikai četras lietas, tās visas ir tako un tās visas taisa no govs.

“Noslēpums ir mūsu tako vienkāršībā. Tajā ir tikai tortilja, sarkanā vai zaļā mērce, un tas arī viss. Tas un gaļas kvalitāte,” sacīja Rivera Martinesa. Viņš, iespējams, ir arī vienīgais ar „Michelin” zvaigzni apbalvotais šefpavārs, kurš uz jautājumu, kāds dzēriens jāpievieno viņa ēdienam, atbild: “Man garšo kola”.

Faktiski, izņemot vienu ielu pārtikas stendu Bangkokā, „El Califa de León”, iespējams, ir mazākais restorāns, kas jebkad saņēmis „Michelin” zvaigzni: pusi no deviņu kvadrātmetru lielās telpas aizņem virtuve ar milzu tako pannu.

Savā ziņā „Elkalifa de Leona” ir pretestības simbols pārmaiņām. Arturo Rivera Martinezs pasniedz vienas tās pašas četras lietas kopš 1968. gada.

Izklaide

Jau šajā nedēļas nogalē, 5. un 6.jūlijā, Cēsīs izskanēs Sarunu festivāls LAMPA, divās dienās īpašā - 10. festivāla svinību gaisotnē aicinot apmeklēt kādu no vairāk nekā 340 pasākumiem par dažādām sabiedrībā aktuālām tēmām. Festivāls kā vienmēr būs pieejams bez maksas. Lai pilnībā varētu nodoties festivāla notikumu baudīšanai, festivāla rīkotāji ir apkopojuši praktiskus ieteikumus, kā šogad piedzīvot LAMPU.

Svarīgākais