“Tautumeitas” jau gatavojas Jāņu sagaidīšanai

© Publicitātes foto

Grupa “Tautumeitas” jau ir domās ar tautiskākajiem vasaras svētkiem, aicinot kopīgi sagaidīt saulgriežu sauli īpašā rītausmas koncertrituālā, kas 22. jūnijā pulksten 4.00 no rīta notiks Daugmales pilskalnā, Ķekavas novadā.

Koncertrituālam taps īpaša skatuve, kas būs izvietota Daugmales pilskalna sirdī. Tās scenogrāfisko risinājumu veidojis starptautiski atzītais latviešu mākslinieks un dizaineris Artūrs Analts.

“Vasaras saulgriežos mēs apzināmies savu latvietību, saknes un saikni ar dabu,” stāsta “Tautumeitu” dalībniece Asnate Rancāne. “Apziņa, ka šīs tradīcijas ir saglabājušās pat no neolīta laikiem, piešķir lielu jēgu un dod mums perspektīvu. Tāpēc mēs ļoti vēlamies īstenot mūsu ieceri par koncertrituālu, kas notiks visenerģētiskākajā gada laikā.”

“Mēs katru gadu sagaidām šo maģisko saulgriežu saullēktu, bet nu mēs vēlamies to darīt plašākā pulkā - sniegt milzīgu enerģijas lādiņu, “Tautumeitu” mūzikai savijoties ar dabas stihijām, cilvēku vienotību un saulgriežu rituāliem un kopā piedzīvot Lielo kosmisko saulgriežu notikumu,” piebilst Asnate.

Koncerts norisināsies Ķekavas novada svētku ietvaros.

Izklaide

Sestdien, 29. jūnijā norisinājās Latvijas aukstās zupas tautas degustācijas pasākums Esplanādē, kura mērķis ir panākt abu valstu kulinārijas cepiena mierizlīgumu, demonstrējot, ka aukstā zupa pieder cilvēkiem, un tā vienlīdz labi garšo kā Lietuvā, tā arī Latvijā.

Svarīgākais