"Meža meita" Būū izdod garīgās popmūzikas minialbumu

© Publicitātes foto

Harizmātiskā dziedātāja Būū (Ilze Fārte) izdevusi garīgās popmūzikas albumu “Būūtība”, klausītāju iepazīstināšanai ar to piedāvājot videoklipu dziesmai “Apmainījām”. Tajā dziedātāja ar savu komandu redzamas tādās kā meža meitu tēlos, liekot domāt, ka arī viss EP būs gana intriģējošs.

Dziedātājas Būū mākslinieciskais ceļš ir bijis radoši bagātīgs - popa stilā ieturētais debijas albums “Albūūms” (2021), teju vai skandalozais EP “Melnā maģija” (2023), vairāki singli un dueti, kas atzinīgi grozās radio stacijās, kā arī iesildīts “Prāta vētras” koncerts Liepājā, pēc kura tika sākts strādāt pie jaunās daiļrades.

“Minialbuma “Būūtība” skanējums uzskatāmi parāda mākslinieces straujo izaugsmi. Šis albums, atšķirībā no iepriekšējiem, ir ierakstīts ar dzīvajiem instrumentiem, ko Būū vēlējusies jau sen. Tas piešķīris mūzikai, aranžijām un vārdiem citu vērienu, saglabājot Būū tik raksturīgo, autentisko un emocionāli atkailināto vēstījuma nodošanas stilu. Gandrīz viss minialbuma sižets norisinās mežā, rituālos un dziļi, dziļi mākslinieces dvēselē,” tā jauno darbu raksturo Būū komanda.

“Mans galvenais mērķis ar šo albumu ir ielaist klausītāju kā draugu savās mājās, savā telpā, dvēselē un dzīves izpratnē - sabučot, samīļot un aicināt turpināt iet garīgo un māksliniecisko ceļu kopā tikai tiem, kas jūtas, kā daļa no manas cilts, līdzīgi domā un jūt. Mani tālākie soļi mākslā pletīsies ārpus latviešu valodas robežām un ar nepacietību gaidu iepazīties ar tiem, kas mani pavadīs šajā nezināmajā nākotnē,” tā Būū.

Taču pirms “pavadīšanas nezināmajā nākotnē” Būū ar kolektīvu aicina klausītājus uz koncertu - 5. jūnijā Branku Brančotavā (tā atrodas Jelgavas pusē): “Brīvā enerģijā baudīsim jaunās dziesmās un ļausimies jau zināmo dziesmu šarmam!”.

Svarīgākais