Recenzija: Sub Scriptum – "Sub būris"

© Publicitātes foto

Poproka (viņiem pašiem sevi labpatīk pieskaitīt pie indīroka) grupa “Sub Scriptum” minialbuma jeb EP formātā izdevusi pēc interesantas koncepcijas radušās dziesmas – tās gada sākumā tika publiski ierakstītas iepirkšanās centrā “Akropole Alfa” izvietotajā stikla būrī, kurā šī procesa laikā uzturējās grupas mūziķi.

Jāatgādina, ka “Sub Scriptum” iepirkšanās centrā bija izveidojuši improvizētu ierakstu studiju “Sub būris”, kur četru dienu laikā sarakstīja četras dziesmas, piedaloties arī tādiem viesmāksliniekiem kā Ozols, Andrejs Osokins un Nils Īle (ar visu savu orķestri!), bet pie skaņu pults darbojās pieredzējušais producents Kaspars Ansons. To visu varēja vērot tiešsaistes režīmā internetā vai arī apciemot grupu klātienē. “Grupa “Sub Scriptum” iedvesmojas no mūsdienu patērētāju sabiedrības dzīves notikumiem, tāpēc arī skaņu studijas ievietošana lielveikalā bija likumsakarīga - pēdējos divdesmit gadus tos pazīstam kā sava veida kultūras centrus,” ziņo viņi paši.

Kā šāda sevis eksponēšana visiem kā zoodārzā skatāmā stikla būrī ietekmē radošos procesus, atstāsim pašu “Sub Scriptum” mūziķu ziņā, bet rezultātā ir tapis diezgan pilnvērtīgs albums ar septiņiem skaņdarbiem, tiesa, kopumā tikai 15 minūšu garumā.

Ļoti skaista dziesma ir “Piedodiet” ar Andreju Osokinu pie klavierēm, vēl apskatnieks atzīmētu arī “Mūsu vasara” un “112” (ar Nilu Īli), kurās īpaši izceļas (tā ierakstīta?) basģitāra. Iepriekš klausītāji jau apguvuši “Ievēlies” - arī pieņemams gabals.“Sub Scriptum” ir potenciāls kļūt par savu stilistisko līdzinieku “Sudden Lights” sekotājiem, bet tālāk - kas zina, kas būs tālāk.

Šo ceturtdien, 16. maijā, grupa sadarbībā ar skaņas un gaismas uzņēmumu “100DB” rīkos “pop-up” koncertu Liepājā, savukārt jau 17. maijā kāps uz Latvijas 1. Rokkafejnīcas skatuves. Abu koncertu programmās pirmo reizi būs dzirdamas dziesmas no “Sub Scriptum” jaunā albuma, kā arī viesi tiks priecēti ar grupas visu laiku populārākajiem skaņdarbiem. Ieeja gaidāmajos pasākumos būs bez maksas.