Džastins Bībers nelaimīgs pēc brauciena uz Izraēlu

© Scanpix

17 gadus vecā kanādiešu popdziedātāja Džastina Bībera pirmā viesošanās Izraēlā izvērtusies pilnīgi pretēji iecerētajam. Pat kristiešu svētvietās dziedātājam nav devuši mieru uzmācīgie avīžu fotogrāfi, un neskaidru iemeslu dēļ izjukusi arī iecerētā tikšanās ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu.

Savā mikroblogu vietnē Twitter Dž. Bībers sūdzējies, ka fotogrāfi viņu vajājuši vairākas dienas un šā iemesla dēļ viņam tā arī nav izdevies gūt baudījumu no «vietu, kur staigāja Jēzus», apmeklējuma, vēsta Reuters. «Viņiem vajadzētu kaunēties par savu uzvedību. Fotografējiet mani brīžos, kad ēdu, taču ne jau lūgšanu vietās, tas ir vienkārši smieklīgi,» rakstījis niknais Dž. Bībers, piebilstot, ka šīs uzmācības dēļ viņam nācies pieņemt lēmumu teju visu nedēļu pavadīt savā viesnīcas numurā. Dž. Bībera koncerts Telavivas Hajarkona parka estrādē, uz kuru visas 25 000 biļetes jau sen izpārdotas, notiks šovakar, taču dziedātājs Izraēlā ieradās jau pagājušās nedēļas nogalē. Iepriekš viņš medijiem atgādinājis, ka ir pārliecināts kristietis un vēlas savām acīm skatīt vietas, kur dzimis un dzīvojis Jēzus Kristus.

Izraēlas laikraksts Haaretz vēsta, ka ieplānoto audienci Dž. Bīberam atteicis Izraēlas premjers B. Netanjahu. Saskaņā ar vienu no versijām valdības vadītājs apvainojies par to, ka mūziķis nav vēlējies tikties ar izraēliešu bērniem, kuri dzīvo netālu no robežas ar Gazas joslu un kuru mājas ik pa laikam ar raķetēm apšauda kaujinieki. Kanādiešu popzvaigznes menedžeri gan paziņojuši, ka viņu aizbilstamajam esot pārāk noslogots vizītes grafiks, tādēļ viņam nācies aprobežoties ar bezmaksas koncerta biļešu piešķiršanu bērniem. Haaretz savukārt norādījusi uz paša dziedātāja apgalvojumiem par «nīkšanu viesnīcā», kas liecina, ka brīvā laika viņam ir gana. B. Netanjahu administrācija tomēr nodemonstrējusi diplomātijas paraugstundu, paziņojot, ka sarunas par Dž. Bībera viesošanos pie premjera notikušas, taču nekāda vienošanās neesot panākta. «Viņu abu darba grafiki šoreiz nesakrita,» sacīts premjera administrācijas paziņojumā.

Izklaide

Rīgas Reformātu baznīcā 18. oktobrī pirmo (un acīmredzot arī vienīgo) reizi kopā vienā kvartetā spēlēs “nu jazz” un brīvās improvizācijas meistari Džons Raskins, Stens Sandells, Tims Pērkiss un Vladimirs Tarasovs. “Viņu eksperimenti un novatoriskās idejas ir atstājušas dziļas pēdas džeza attīstībā, bet meistarība bijusi paraugs un iedvesmas avots daudziem pasaulē atzītiem mūziķiem.”

Svarīgākais