Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Izklaide

Ozols aicina uz koncertfilmas pirmizrādi

© Publicitātes foto

Kinoteātrī “Forum Cinemas” 23. aprīlī notiks latvju hiphopa pamatlicēja Ozola koncertfilmas “No Rajona līdz Arēnai” pirmizrāde, kurā klātienē varēs satikt gan filmas tapšanas komandu, gan māksliniekus, kuri piedalījās pagājušā gada nogalē notikušajā Ozola lielkoncertā “Arēnā Rīga”.

Koncertfilma “No Rajona līdz Arēnai” ļaus skatītājiem ielūkoties Ozola radošās darbības divdesmitgades iespaidīgākajā šovā - atgriezties 28. decembra vakara sajūtās “Arēnā Rīga” un tuvplānos skatīt un piedzīvot aizvadītā gada lielāko pašmāju hiphopa notikumu.

Koncertieraksts secīgi iziet cauri spilgtākajiem šova momentiem. Tam ir divas daļas, no kurām pirmā veltīta saspēlei ar Latvijas Radio bigbendu un Kristīni Prauliņu, savukārt otrā daļa atklāj hiphopa žanra būtību un reizē ir kā retrospektīvs atskats uz spilgtākajiem Ozola daiļrades garadarbiem, kuru priekšnesumos līdzās pašam galvenajam varonim uz skatuves redzami tādi viesmākslinieki kā Dons, Gustavo, Čižiks, ansis, rolands če, Prusax, xantikvariāts, Steps, Hotte, Kurts, Edavārdi, Rick Feds, Niklāvz un DJ PM2AM.

“No Rajona līdz Arēnai” režisors Rolands Rekke ir apkopojis ne tikai Ozola vairāk nekā divdesmit gadu muzikālo veikumu, bet arī komentārus un atziņas no mūziķiem un laika biedriem, kas piedalījās lielkoncertā. Savukārt šova skaņu inženieris Didzis Simanovičs iemūžinājis un apstrādājis mākslinieku dzīvo izpildījumu. Filma caur šešpadsmit kameru objektīviem ļauj vēlreiz izdzīvot mākslinieku uzstāšanos un detaļās ieraudzīt tādus leģendārus hitus kā “Rajons”, “Cīņa”, “O.Z.O.Ls”, jaunā albuma spilgtākos singlus “8 pa 8”, “1979”, “Pazudušais dēls” u.c., kā arī iespaidīgu kopdziesmu izpildījumus - “Salauzta sirds” (piedalās Dons) un Gustavo jaunākā albuma tituldziesmu “Tagad tikai sākās” kopā ar Čižiku. Skatītāji varēs ielūkoties arī aizskatuvē, ieraudzīt koncertu no otras puses aiz tumšā priekškara, sajust atmosfēru un emocijas, kas valdīja koncerta dalībnieku ģērbtuvēs un pirms kāpšanas uz skatuves.

“Filmu skatoties, protams, pašam nāk atmiņā 28. decembris un viss šis te lielais piedzīvojums. Man noteikti šī filma un notikums asociējas ar lēmumu, kas zināmā mērā bija pārbaudījums. Esmu gandarīts, ka rezultāts ir pārspējis ekspektācijas. Protams, filma ir piepildīta ar daudz pozitīvām emocijām. Liels paldies visiem mūziķiem un hiphopa žanra pārstāvjiem, kas šajā vakarā kāpa ar mani uz skatuves, pavadošajam sastāvam, kas ar mani ir uzstājies ilgtermiņā, un viesiem - Rīgas Gospelkorim un Latvijas Radio bigbendam. Ar tādiem augstas klases mūziķiem uz vienas skatuves būt kopā vienmēr ir liels gods!” gandarīts ir Ozols.