Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide

Gluži vai neticama ziņa – Rīgā uzstāsies “The Prodigy”!

© Benny Gasi

Jau vakar sociālajos tīklos šī vēsts izplatījās vēja spārniem, līdz beidzot guva arī oficiālu apstiprinājumu - 18. augustā Andrejostas kvartāla “Wondersalā” ar lielkoncertu uzstāsies leģendārā britu grupa “The Prodigy”!

“The Prodigy” ir pazīstama kā viena no 90. gadu spilgtākajām reiva (arī tehnometāla, elektropanka, deju mūzikas utt., u.t.jpr. - viņiem piedēvēti neskaitāmi stili) grupām, kuras kontā ir tādi atmiņā paliekoši hiti kā “Firestarter”, “Breathe”, “Charly”, “Everybody In the Place”, “One Love”, “No Good (Start The Dance)”, “Voodoo People”, “Poison”, “Smack My Bi*** Up” u.c. Pie mums “The Prodigy” uzstājušies 2006. gadā Ķīpsalas hallē un 2009. gadā “Skonto” Olimpiskajā hallē, taču šis būs pirmais koncerts Latvijā, kurā grupa uzstāsies bez sava trakulīgā vokālista Kīta Flinta - viņš 2019. gada 4. martā pakārās…

Patiesībā pat neticējās, ka “The Prodigy” pēc šī traģiskā likteņa trieciena turpinās, lai gan grupas īstais līderis ir nevis Flints, bet gan mūzikas autors un multiinstrumentālists Laiems Houlets.

Tiesa, jau 2020. gada nogalē viņš apgalvoja, ka grupa negrasās pielikt punktu un pat topot jauns skaņu materiāls, taču konkrētākas aprises šis solījums ieguva tikai pirms pāris gadiem, kad “The Prodigy” paziņoja par tūri pa Britu salām, tādējādi atzīmējot leģendārā albuma “The Fat Of The Land” iznākšanas 25 gadu jubileju. Pērn sekoja atrādīšanās vēl vairākos koncertos un festivālos, bet 2024. gadā grupa jau pieteikusi pilnvērtīgu tūri, kuras ietvaros paviesosies arī Tallinā (17. augustā) un Rīgā (18. augustā).

Plānots, ka grupas dibinātājs un dziesmu autors Laiems Houlets kopā ar Maxim (īstajā vārdā Kīts Palmers) Rīgā prezentēs savu jauno šovu. Kopā ar viņiem jau kādu laiciņu spēlē arī ģitārists Robs Holidejs (manīts arī sastāvā pie Merilina Mensona) un bundzinieks Leo Krebtrijs. Iemetot aci “The Prodigy” pagājušā gada koncertu “setlistēs”, ar atvieglojumu var konstatēt, ka Houlets & Co fanus negrasās mocīt ar kaut kādu eksperimentālo repertuāru - iesākuši ar slaveno “Breathe”, viņi tādā pat garā turpina un izskan gan “Firestarter” un “Smack My Bi*** Up” (kā pēdējā pirms “uz bis”), gan relatīvi jaunākā “Invaders Must Die” u.c., bet viss noslēdzas ar “Out Of Space”.

Biļešu tirdzniecība sāksies 16. aprīli pulksten 11:00. Oficiālajā lielkoncerta mājaslapā ir iespēja jau tagad piereģistrēties un nopirkt pirmās 1000 biļetes par zemāku cenu, kura gan arī nebūs diez ko zema - 59 eiro. Bet tas taču ir “The Prodigy”!