Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide

“Dzelzs vilks” izdod mākslīgā intelekta darinātu video

© Publicitātes foto

“Dzelzs vilks” izdevuši singlu “Vēls pavasars” un tā teksta video, kura radīšanā pirmoreiz grupas vēsturē izmantots mākslīgais intelekts, kas iedzīvina neparastu fantāziju par dzelzs vilku. 

Dziesmas “Vēls pavasars” teksta video veidojusi radošā apvienība “AR”, lietojot mākslīgā intelekta aplikācijas. “Video ir fantāzija par šā brīža pasaules izjūtu, kas pielīdzināma apokalipses cīniņiem, reizē esot cerību pilns,” video raksturo tā veidotāji. Jāatzīst, ka mākslīgā intelekta viedoklis par “Dzelzs vilka” mūziķiem ir respektējams, taču tā veidotie kadri diez ko neiet kopā ar dziesmas noskaņu. Bet kur nu MI saprast mūsu rūdītos un nevaldāmos “vilkus”…

Dziesma ir noslēdzošais singls no grupas “Dzelzs vilks” pagaidām pēdējā studijas albuma “Jauni”. “”Vēls pavasars” ir albuma “Jauni” visilgāk tapusī dziesma,” stāsta dziesmas mūzikas un vārdu autors Juris Kaukulis. “Četru gaidu laikā kopā ar dažādiem producentiem tai ierakstītas vismaz deviņas versijas! Piemēram, Vislatvijas koncerttūres klausītāji uzgavilēja dziesmas akustiskajai versijai. Pie pašreizējās “Vēls pavasars” albuma versijas, tapušas kopā ar studijas producentu Gati Zaķi, nonācām karstās diskusijās un ilgās pārdomās, tāpēc tagad šķiet, ka tajā uzkrātā aptverošā enerģija ir piemērota, lai noslēgtu “Jauni” dziesmu ciklu.”