Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Izklaide

Ar uzstāšanos Madridē Dons atklājis Eirovīzijas koncerttūri

© Publicitātes foto

Izpildot dziesmu “Hollow”, aizvadītajās brīvdienās Dons uzstājās Eirovīzijas iesildīšanas pasākumā Madridē. Latvijas “eirodziesma” turpina gūt fanu simpātijas.

Pasākumā “PrePartyES” piedalījās 26 šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursa dalībnieki. Šis bija pirmais no sešiem Eirovīzijas iesildošajiem pasākumiem - jau šajās brīvdienās līdzīgi pasākumi ar Latvijas pārstāvja piedalīšanos norisināsies Barselonā un Londonā. Dons plāno piedalīties arī citos Eirovīzijas iesildošajos pasākumos Amsterdamā, Stokholmā un Kopenhāgenā.

Eirovīzijas iesildīšanas pasākumi ik gadu norisinās lielākajās Eiropas pilsētās, iepazīstinot ar konkursa dalībnieku dziesmām un palīdzot mūziķiem iejusties starptautiskajā vidē.

Par iegūto pieredzi “PrePartyES” Dons izteicās atzinīgi: “Spānijā Eirovīziju mīl, to var just. Mūs uzņēma karstasinīgi, silti un mīļi. Šie iesildošie pasākumi ir lieliska iespēja sagatavoties lielajam konkursam, atrādīties kaislīgākajiem konkursa faniem un gūt būtisku pieredzi - gan sarunās ar medijiem, gan komunikācijā ar citu valstu pārstāvjiem.”

Eirovīzijas pusfināli notiks 7. un 9. maijā, fināls - 11. maijā. Latvija uzstāsies otrajā pusfinālā 9. maijā, kur piedalīsies arī Malta, Albānija, Grieķija, Šveice, Čehija, Dānija, Austrija, Armēnija, Sanmarīno, Gruzija, Beļģija, Igaunija, Izraēla, Norvēģija un Nīderlande. Producenti izziņojuši uzstāšanās secību 68. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā - noskaidrojies, ka Latvijas pārstāvis otrajā pusfinālā startēs ar devīto kārtas numuru.