Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide

Kristaps Krievkalns savu 50 gadu jubileju atzīmēs lielākajās koncertzālēs

© Publicitātes foto

Pazīstamais mūziķis, komponists, aranžētājs un producents Kristaps Krievkalns drīzumā svinēs savu 50 gadu jubileju, ko plānots darīt ar vērienu – viņš kopā ar Saulkrastu kori “Anima” un saviem draugiem-mūziķiem piedāvās īpašu koncertu divās daļās, ko varēs skatīt gan Vidzemes koncertzālē Cēsīs, gan Latgales vēstniecībā “Gors”, gan Rīgā - VEF Kultūras pilī

Pirmais Kristapa Krievkalna jubilejas koncerts notiks jau 7. aprīlī Cēsīs, bet nākamais notiks 20. aprīlī Rēzeknē. Taču pats zīmīgākais gaidāms 17. maijā Rīgā, jo šis datums ir arī Kristapa dzimšanas diena.

Kristapa Krievkalna jubilejas koncerti izskanēs divās daļās: pamata programmā tiks izpildīts skatītāju simpātijas jau iemantojušais, mākslas kritiķu atzītais un vairākkārt atkārtot pieprasītais kormūzikas cikls “Krastā saviļņots”, ko Kristaps veltījis korim “Anima”. Tas pirmo reizi izskanēja uz akmeņiem jūras krastā 2021. gadā - vēl pandēmijas ierobežojumu fonā -, bet vēlāk tika aizvests pat uz ASV, kur tika atskaņots XV Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkos Minesotā.

Saulkrastu kora “Anima” mākslinieciskā vadītāja un diriģente Laura Leontjeva: “Šis stāsts mums ir ļoti intīms un īpašs, es pat teiktu, ka “Krastā saviļņots” ir par katru no mums. Arī koristi cikla dziesmas izjūt līdz smalkākajai dvēseles stīgai, un, iespējams, tieši tādēļ tas rada tādu rezonansi klausītājos. Manuprāt, mums kā zemei, kas dzied, ir vērtīgi ļauties kormūzikas dažādībai un ieraudzīt šo žanru arvien jaunā gaismā. Mēs ar nepacietību gaidām koncertus Cēsīs, Rēzeknē un Rīgā, lai kopā svinētu mūsu muzikālo draudzību ar Kristapu.”

Ar šo audio vizuālo ciklu komponists Kristaps Krievkalns pieteica sevi kormūzikas oriģinālkompozīcijā, un arī dzejas autors Kārlis Kazāks tekstus kormūzikas ciklam radījis pirmoreiz. Stāstu papildina mākslinieka Mareka Gurecka radītā dzīvā audekla glezna, horeogrāfes Ingas Krasovskas veidotā skatuves kustība, kā arī Pāvela Armaņa gaismu un video projekcijas.

Savukārt koncerta otrajā daļā klausītāji nokļūs “Istabā pie melomāna” - tā būs iespēja iepazīt Kristapu Krievkalnu tuvāk, ejot cauri dažādiem dzīves posmiem un interesantākajiem stāstiem no skatuves dzīves. Līdzās

Kristapam uz skatuves kāps daudzi pazīstami dziedātāji - Ieva Kerēvica, Ginta Krievkalna, Normunds Rutulis, Mārtiņš Kanters. Solīti tiek arī citi pārsteigumi.