Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide

Rīgas smagmūziķi “Sxima” izdod draudīgu video

© Publicitātes foto

Perspektīvā smagās mūzikas grupa “Sxima”, Latvijas Metālmūzikas Gada balvas ‘2023 ieguvēji debitantu kategorijā, nākuši klajā ar jaunu dziesmu un mūzikas video – “Eleventh Sun”.

“Sxima” jaunā dziesma stilistiski turpina šo rīdzinieku iemīto “deathcore” ar metālkora un “sludge” elementiem taciņu, bet vizuālais vēstījums šoreiz ir visai draudīgs - lai arī filmēts minimālistiskās noskaņās, savu uzdevumu tas izpilda.

“”Eleventh Sun” - tā ir dziesma par cilvēka gara izolāciju šajā pasaulē,” stāsta grupas vokālists Artūrs Ročāns. “Pasaulē, kurā vairs nav nekā īsta un nav nekā tīra, pat Saule vairs nespēj mierināt tavu dvēseli... Tāpēc jāuzticas citai Saulei! Liriskais varonis dodas ceļojumā, lai atrastu savu Sauli, lai beidzot tā mierinātu viņa daudzcietušo dvēseli. Šis ceļojums notiek visas viņa dzīves garumā, cauri daudzām sāpēm, naidu un vilšanos, līdz beidzot vienpadsmitā Saule uzlec un aiznes visu sev līdzi.” Dziesmas videoversijā gan skatītājs šo “eleventh sun” jeb vienpadsmito sauli tā arī nesagaida, viss notiek drūmi skarbā pustumsā kaut kādā skolas fizkultūras zālē vai ražošanas telpās, tāpēc atliek vien paļauties ar Artūra stāstīto.

“Sxima” ir piecu dalībnieku metālgrupa, kas izveidota 2020. gadā. Pazīstamākie tās dalībnieki ir iepriekš “Once Upon” rindās redzētais vokālists Artūrs Ročāns jeb Arthur Ryd un basists Andrejs Žuks (ex ”Kolotun”). Pagājuša gada sākumā šī modernā metāla grupa izdeva savu debijas minialbumu jeb EP “Momentum” ar sešiem skaņdarbiem.