Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

Shipsea publicē jaunu dziesmu – šoreiz angliski

© Publicitātes foto

Jānis Šipkēvics jeb Shipsea izziņojis jaunā albuma “Lielās cerības” atklāšanas koncertus 6. un 7. jūnijā K. K. fon Stricka villā, pie viena arī paverot priekškaru topošajam lieldarbam ar pirmo kompozīciju. Tā ir “I Carry Your Heart”, kas tapusi, iedvesmojoties no amerikāņu dzejnieka un gleznotāja Edvarda Estlina Kamingsa 1952. gadā tapušās dzejas.

Šī gada vasarā aprit tieši desmit gadi kopš mūziķis, komponists un multiinstrumentālists Jānis Šipkēvics devās solo muzikālajos meklējumos, savu projektu nodēvējot Shipsea vārdā. Šim notikumam par godu 6. un 7. jūnijā tiks atzīmēta albuma “Lielās cerības” atklāšana, kā arī dokumentālā īsfilma. Šie koncerti atklās arī koncertnotikumu sezonu K.K. fon Stricka villā.

Albumā “Lielās cerības” tiks iekļauti skaņdarbi, kas tapuši pirms desmit gadiem “Piena svētkos”, kultūras pilī “Ziemeļblāzma”, kad sapulcējās pirmreizēja muzikāla savienība, kura tikai vienu vienīgu reizi uzstājās un pirmatskaņoja radītās dziesmas - ģitārists Matīss Čudars, bundzinieks Ivars Arutjunjans, taustiņinstrumentālists Rūdolfs Macats, arfiste Elizabeta Lāce un čellists Lenarts Heindelss. Šogad, tātad pēc desmit gadiem, atmiņu un muzikālās sinerģijas vadīti, mūziķi apvienojās, lai ierakstītu un laistu klajā eksperimentālās popmūzikas albumu.

“Kad 2014. gada 8. jūnijā pirmo reizi satikāmies uz vienas trases tādā sastāvā - ar lielām cerībām, nepabeigtām dziesmām, atvērtiem prātiem, šķiet, pasaule bija citāda, mēs paši arī. Manī tajā laikā notika būtiskas izmaiņas - gan personīgajā dzīvē, gan muzikāli. Kā jau katra krīze, arī šī bijusi iespēja tapt kaut kam jaunam, riskantam un dzīvi apliecinošam. Tas, ko iesākām toreiz, tiek pabeigts tagad. Un, iespējams, turpināsies vienmēr,” sev ierastajā stilā filozofē Shipsea.