Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Par "Mis Latvija 2010" kļuvusi daugavpiliete Alise Miškovska

© mis.lv

«Ir piepildījies mans sapnis, uz kuru mērķtiecīgi gāju jau no astoņpadsmit gadu vecuma. Trīs gadus braucu uz konkursa atlasi, bet tajā iekļuvu tikai ar trešo piegājienu – tikai šogad zvaigznes sastājās man labvēlīgi,» priecīga ir jaunā Mis Latvija 2010 Alise Miškovska (23) no Daugavpils.

Piektdienas vakarā Ķīpsalā tika sadalīti skaistumkonkursa Mis & Misters Latvija 2010 tituli, un par Latvijas visskaistāko jaunieti atzīts gulbenietis Edvīns Ločmelis (21). Vice Mis & Mistera gods šajā reizē ticis Leldei Paulsonei (21) un Andim Vēverim (25) no Jelgavas, bet titulus Mis & Misters Foto izcīnījuši Oksana Užgalova (22) no Ludzas un Jānis Beķers (23) no Rēzeknes.

«Visu konkursa sagatavošanās laiku centos pierādīt sevi no vislabākās puses – gan intelekta treniņos, gan psiholoģiskajos testos, gan horeogrāfijā un defilē. Es centos, cik varēju!» saka Alise Miškovska. Jau no četru gadu vecuma viņa dejojusi baletu, trenējusies daiļslidošanā un ir pabeigusi modeļu skolu, bet nu jau piecus gadus audzina jaunos daiļslidotājus. «Kad pati vairs nevarēju slidot, mammai apsolīju, ka izaudzināšu Latvijas daiļslidošanas zvaigzni. Latvijas čempioni jau esmu izaudzinājusi – tā ir 1999. gadā dzimusī Juliana Juhno, ar kuru līdz čempiona titulam gājām trīs gadus. Jaunam trenerim tas ir liels sasniegums!» viņa ir lepna par sevi. «Pati šajā sporta veidā neesmu sasniegusi augstus rezultātus, jo daiļslidošanā sāku trenēties tikai divpadsmit gadu vecumā – kad Daugavpilī uzcēla ledus halli. Un tas šajā sporta veidā ir jau diezgan vēlu,» skaidro Alise, piebilstot, ka vēlāk no lielās slodzes sākās nopietnas problēmas ar muguru, līdz viņa saprata: ja pati nevar sasniegt augstus rezultātus, tad savas zināšanas un pieredzi dos tālāk bērniem.

«Es nenācu uz konkursu tikai piedalīties. Tā kā jau kopš bērnības esmu sportojusi, man vienmēr ir bijis svarīgi uzvarēt!» neslēpj Mis Latvija 2010. Arī Edvīns Ločmelis uz uzvaru gājis mērķtiecīgi. «Jau 2007. gadā, kad piedalījos konkursā Gulbenē, sapratu, ka Latvijas fināls ir nākamais solis. Nu tas ir sasniegts, tagad gribētu doties uz kādu starptautiska mēroga konkursu,» aizrautīgi stāsta Misters Latvija 2010.

Konkursa galvenā balva abiem uzvarētājiem ir bezmaksas studijas jebkurā fakultātē Biznesa augstskolā Turība. «Bezmaksas izglītība ir ļoti laba iespēja, un es domāju, ka tur noteikti studēšu maģistrantūrā,» Edvīns nešaubās. Arī Alise priecājas par šādu balvu, taču, būdama izteikti radoša personība, kurai viens bakalaura grāds jau ir, viņa vēl nevar iedomāties, ko varētu mācīties biznesa augstskolā. «Matemātika nav mana stiprā puse, taču es labprāt gribētu iegūt maģistra grādu!» viņa piebilst.