Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide

Avantgarda popa māksliniecei Waterflower jauns un satriecošs videoklips

© Publicitātes foto

Latviešu avantpopa māksliniece Waterflower (Sabīne Moore) izdevusi savu pirmo singlu 2024. gadā – “Not Your Dream”. Tas stiprināts ar video, kas, kā jau tas šai mūziķei ierasts, noteikti neatstās vienaldzīgus.

“Izteiksmīgi emocionālais vokāls un enerģiski elektroniskā kompozīcija [“Not Your Dream”] vēsta par līdzāspastāvēšanu ar depresiju. Šis darbs atspoguļo cīņu, kas rodas, mēģinot saprast un pieņemt šo stāvokli,” ziņo Waterflower komanda. Dziesma ir atmiņā paliekoša un uzrunājoša, bet vēl paliekošāku iespaidu rada tās vizualizācija (un Sabīnes pieliktās skropstas) - Waterflower tā vienmēr bijusi stiprā puse.

Video ir uzņemts divās nozīmīgās vietās - satriecošu skatu un daudzu biotopu bagātajā dabas parkā “Piejūra” un mākslinieka Andra Eglīša projektā “Brick Bar” bijušās tekstilrūpnīcas “Boļševička” teritorijā. “Šajā reizē Waterflower ir atkāpusies no sava ierastā darba ar augiem un sēnēm, radot pasauli, kas šķiet pilnīgi atņemta dzīvībai sniega klātbūtnē,” informē mākslinieces pārstāvji.

“Waterflower repertuārā ambientā, elektroniskā, avantgardiskā popmūzika un tehno saplūst dzīvi elpojošā un biezā skanējumā, apspēlējot ekoloģijas, izmiršanas un psiholoģijas tēmas. Izmantojot dabas elementus kā instrumentus, Waterflower atgādina par mūzikas un vides saikni, uzsvēršot ekoloģiskās apziņas un darbības svarīgumu mūsdienu pasaulē, kurā saskaramies ar nozīmīgiem izaicinājumiem.”