Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

“Laba Daba” papildina programmu ar īpašiem viesiem no Lielbritānijas

© Publicitātes foto

Starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls “Laba Daba” kā otros no ārvalstu viesiem pieteicis Glāzgovas regeja kolektīvu “Mungo’s Hi Fi”, papildu tam izziņojot arī vairākus pašmāju mūziķus.

Skotijā bāzētais kolektīvs “Mungo’s Hi Fi” ir ar ļoti interesantu izcelsmi. Līdz ar apjomīgu Jamaikas imigrantu ierašanos Lielbritānijā 50. gados sev līdzi tika atvesta arī Jamaikas mūzika, un tā britu kultūrā iesakņojās ska un regeja dziesmu ritmi un tiem neatņemamā “soundsystem” kultūra - Jamaikai tipiskās tematiskās diskotēkas ar pašbūvētām skandām un dejām līdz rīta gaismai. “Mungo’s Hi Fi” ir veiksmīgi tradīciju turpinātāji - 2000. gadā dīdžeja un producenta Daga Peina izveidotā “soundsistēma” paliek uzticīga Jamaikas mūzikas specifikai. “Mungo’s Hi Fi” papildina festivāla ārvalstu mākslinieku klāstu, kurā pagaidām dominējošais vārds ir Islandes elektroniskās mūzikas kolektīvs “GusGus”.

No pašmāju mūziķiem festivāls izziņojis apvienības “Dzeltenie pastnieki”, “Laika Suns”, “Rīta stienis”, “Jakob Noiman Festival Band”, “Inokentijs Mārpls”, “Baložu pilni pagalmi”, “Nostra”, “Voiceks Voiska”, “All Day Long”, “Depustūtes”, mūziķi Elizabeti Balčus, kā arī pavisam jaunu, taču pieredzējušu mūziķu projektu “Dīkstāve”.

Mūzikas un mākslas festivāls “Laba Daba” jau trīspadsmito reizi norisināsies LU atpūtas kompleksā “Ratnieki” Līgatnes pagastā, šoreiz - no 12. līdz 14. jūlijam. Uz piecām skatuvēm uzstāsies vairāk nekā piecdesmit mūzikas apvienību un dīdžeju, kā arī būs skatāmas vismaz desmit teātra izrādes, performances un dzejas lasījumi, daudz kino, radošās darbnīcas, sporta spēles, amatniecības tirgus, dzīvo sapņu dārzs un daudzas citas norises.