Marta pošas uz festivālu Zviedrijā un izdod jaunu dziesmu

© Publicitātes foto

Pie latvju klausītājiem nonākusi dziedātājas Martas Grigales jaunākā dziesma “Glow Up Era” - uzmundrinošs pavasara vēstnesis ar motivējošu tekstu, kuras pirmatskaņojums notiks jau nākamajā nedēļā Norčēpingā notiekošajā mūzikas festivālā “Future Echoes”.

Dziesma “Glow Up Era” ir jau trešais Martas skaņdarbs angļu valodā, kas tādējādi turpina dziedātājas jaunās radošās darbības periodu, kas aizsākās pērn rudenī ar skaņdarbiem “Losing Game” un “I’ll Be Enough”. Arī šī dziesma stilistiski ir tajā pat virzienā: enerģisks un pozitīvs popgabals, kas pilnībā atbilst Rietumu popmūzikas standartiem - ja nezinātu, ka tā ir mūsu pašu Marta, varētu mierīgi iztēloties stāvam pie mikrofona praktiski jebkuru “firmas” dziedātāju.

“Atšķirībā no pāris iepriekšējiem singliem, šo dziesmu caurstrāvo prieks,” skaidro Marta. “Iespējams, “Glow Up Era” ir uzmundrinošākā dziesma, kādu jebkad esmu radījusi. Savā ziņā tā ir manifestācija, jo ieliku dziesmā visu to labo, kas vēlos būt, visu to, ko vēlos dzirdēt un just, un ticu, ka, to klausoties, ir iespējams sevī uzjundīt kārtīgu devu pašpārliecinātības.”

“Glow Up Era” mūzikas un teksta autori ir Marta ar britu producentu Kristoferu Harisu. “Strādāt ar Martu ir viegli,” stāsta producents. “Darbs noritēja atbrīvotā atmosfērā, un tas attiecas arī uz citiem skaņdarbiem, kurus kopā esam radījuši. Viņa ļoti skaidri zina, ko vēlas dzirdēt savā mūzikā, kā arī skaidri, kas patīk, kas nepatīk, un vienlaikus ļaujas radošajam procesam - ieslīdot “truša alā” gluži kā Alise Brīnumzemē, un izpētot svaigas un interesantas idejas! Tas ir uzmundrinošs un patīkams darba process.”

Jāpiebilst, ka Martas jaunais radošais virziens ir novērtēts - jau nākošajā nedēļā dziedātāja dodas uzstāties festivālā “Future Echoes” Zviedrijā, kur izpildīs arī jauno dziesmu.

Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais