Inesei Ērmane duetā ar Havjēru Fernandesu tapusi interesanta ImKas dziesmas versija

© Publicitātes foto

Gatavojoties jaunajai koncertprogrammai «Vīns, vārdi, mīlestība…», dziedātāji Inese Ērmane un Havjērs Fernandess kopā ar “latino” grupas «Los Nens» ģitāristu Aleksandru Kuzminu izveidojuši jaunu versiju populārajai Imanta Kalniņa dziesmai «Viņi dejoja vienu vasaru».

Topošajā koncertprogrammā dziedātāji Inese Ērmane un Havjērs Fernandess piedāvās kaut ko līdzīgu tiltam starp kultūrām - ar populārām latviešu, spāņu, franču, itāļu un portugāļu mīlas dziesmām. «Brīdī, kad tiekas dažādas kultūras, tās uzzied arvien košāk un kalpo kā atgādinājums par savām saknēm,» saka mūziķi. Programmā Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa u.c. latviešu komponistu dziesmas mīsies ar spāņu ritmiem, Edītes Piafas un Džo Dasēna dziesmām, itāļu mūzikas hitiem un saulainās un romantiskās Portugāles skaņām.

Savukārt par dziesmas «Viņi dejoja vienu vasaru» izvēli Havjērs stāsta: «Pirms deviņpadsmit gadiem, kad gatavojos pārcelties uz dzīvi Latvijā, iepazinu latviešu valodu tieši caur Imanta Kalniņa mūziku. Manuprāt, viņa mūzikā ir Latvijas esence un kods. Kalniņš ir liels komponists, viņa oriģinalitāte, mūzikas kvalitāte un sarežģītība ir izaicinoši dziedātājiem. Tāpēc, kad ar Inesi izvēlējāmies dziesmas koncertprogrammai, zināju, ka tajā noteikti jābūt arī Imantam Kalniņam, un mums vispiemērotākā no viņa duetiem šķita tieši šī dziesma.»

Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais