Oskars Deigelis izdod kopdziesmu ar Lotaru Lodziņu un Kalvi

© Publicitātes foto

Ar singlu “Nepārdodies” klajā nākusi producentu apvienība YDJ un varen ražīgais mūziķis Oskars Deigelis. Tā muzikālo noformējumu un melodiju radījuši apvienības dalībnieki Lotars Lodziņš un Jānis Kalve, bet par tekstu parūpējies Deigelis.

YDJ ir pašmāju producentu apvienība, kas izdevusi neskaitāmus remiksus un oriģinālkompozīcijas, sadarbojoties ar tādiem zināmiem māksliniekiem kā, piemēram, “Labvēlīgais tips”, Jānis Stībelis, [Ex] da Bass, Normunds Rutulis, Evija Sloka u.c. Savukārt Oskars Deigelis jau izdevis četrus savus studijas soloalbumus un divus EP, paralēli darbojoties arī kā dziesmu autors vairāku populāru pašmāju izpildītāju daiļradē, tostarp Dārtas Stepanovas, Rassell, Normunda Rutuļa, grupas “Otra Puse” u.c. mūziķu dziesmās.

Dziesma “Nepārdodies” ir ļoti ritmisks, uzrunājošs un elegants gabals, kurā jūtama Lotara Lodziņa un Jāņa Kalves klubu mūzikā gadiem krātā pieredze. Savukārt par tekstuālo vēstījumu - vismaz Lotara nostāja dažos “ārpusmūzikas jautājumos” skaņu industrijas aprindās nav noslēpums, un, kā izrādās, Oskars Deigelis ir ar viņu uz viena viļņa. Protams, šo vēstījumu var tulkot dažādi.

“Mēs dzīvojam laikā, kad šķietami pašsaprotamas lietas tiek apšaubītas, un acīmredzami maldi tiek uzspiesti kā vienīgā patiesība. Bailēs no atstumtības cilvēki ir pat gatavi nodot savas vērtības, uzskatus un pārliecības. Šī dziesma ir aicinājums saglabāt nelokāmu nostāju sev būtiskos jautājumos, proti, nepārdoties,” skaņdarba vēstījumu komentē Deigelis.

Singlam “Nepārdodies” tapusi arī video versija, ko veidojis Ēriks Saksons.

Izklaide

Strauju kulturālās attīstības gaitu uzņēmušajā Vagonu ielas radošajā kvartālā šo sestdien, 28. septembrī, norisināsies šī gada trešā un noslēdzošā “Latvijas Vinila diena”, uz kuru aicināti visi vinila plašu kolekcionāri, pirkt un pārdot gribētāji, kā arī vienkārši interesenti.

Svarīgākais