Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Izklaide

Sievišķīgajai reperei BDM trillera cienīgs videoklips

© Publicitātes foto

Spilgtā un sievišķīgā latviešu repere BDM izdevusi savu jaunāko dziesmu “Vēl ne”, kas ierakstīta savdabīgajā “drill” manierē - hiphopa apakšžanrā, kas pagājušās desmitgades sākumā radies Čikāgā. Dziesmai tapis arī trillera sižetam cienīgs videoklips.

Dziesma “Vēl ne” tapusi ierakstu studijā “Mark 1 Records”, tās mūzikas autors ir bītmeikeris Ruwaves, to miksējis un māsterējis Marks Poikāns, kurš producējis arī godalgoto uzlecošās elektroniskās mūzikas zvaigznes Vulturas debijas albumu.

Minimālisma stilā ieturēto dziesmas videoklipu filmējis un režisējis Edgars Staune. Tajā galvenajā lomā ir pati repere, kura “pretrunīgu jūtu vadīta, nolaupa un tur gūstā kādu spēcīgas miesasbūves vīrieti, cenšoties rast skaidrību par to, kas notiek abu starpā,” klipa ideju skaidro tā autori. Iespējams, ka nejaušam skatītājam šo ideju būs grūti uztvert, jo klipa vērošanas laikā ir grūti vai pat neiespējami atrauties no BDM iespaidīgo rotas lietu aplūkošanas…

“Es patiesi ticu, ka neviens cilvēks mūsu dzīvē neienāk nejauši. Kāds kaut ko iemāca, lai jūs vairs nekad nesatiktos, bet kāds paliek mūsu prātā tik ļoti, ka, lai cik laika paietu, jūs domās un dzīvē atkal un atkal atgriežaties viens pie otra, jo starp jums ir kāds neizskaidrojams pievilkšanās spēks. Un tur neko nevar darīt. Jo tā ir lemts. Manuprāt, katra dziesma ir stāsts, bet ne visi stāsti pārvēršas par dziesmu. Šis ir stāsts, kurš pārtapa dziesmā,” tā BDM.