Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Izklaide

Tallinas ielas kvartāla minifestivāli aicina ciemos neatkarīgās mūzikas cienītājus

© Publicitātes foto

Izklaides industrijas jaunais pasākuma koncepts – minifestivāls telpās Tallinas ielas kvartālā – uzņēmis apgriezienus: redzot klausītāju relatīvi lielo atsaucību, organizatori izziņojuši jaunus pasākumu datumus, kas ļaus plaukt alternatīvajai mūzikai. 

Minifestivāli savieno divas pilsētnieku iemīļotas pasākumu vietas Tallinas ielas kvartālā - koncertu norises vietu “Tu jau zini kur” un izklaides krustpunktu “Angārs”. Jau notikusi virkne šādu Pilsētas festivālu, bet nu pienākusi kārta “muzikāli citādi domājošajiem”: 15. martā Alternatīvā roka minifestivāls vienos postmetāla, postpanka, eksperimentālā roka un indrī roka cienītājus, jo uzstāsies grupas “Židrūns” un “Tesa”, savukārt 23. martā abi angāri tiks nodoti indī mūzikas cienītāju rokās - uz skatuves kāps harismātiskā Keitija Bārbale un Juris Simanovičs ar grupu “Bez grēka ieņemtie”. Un pavisam svaiga ziņa - 26. aprīlī te uzstāsies nupat “Zelta mikrofonu” roka un metālmūzikas albumu nominācijā saņēmušais Artis Dvarionas jeb Lapsene, kā arī ar savu atgriešanos uz skatuves pamatīgu ažiotāžu izraisījušais Detlefs (Uldis Dirnēns)!

Pasākumu mērķis ir veicināt piedāvājuma nodrošinājumu arī “nesezonā” - ar divu izklaides vietu fizisku apvienošanu pasākumu producents Gatis Popovs cer parādīt, ka apmeklēt kvalitatīvus savu iecienīto mākslinieku koncertus, turklāt tos izvērst veselā piedzīvojumā nakts garumā, var vienlīdz veiksmīgi arī pārējos deviņos gada mēnešos, ne tikai vasarā. Ik festivāls veltīts savai tēmai, mūzikas žanram vai notikumam, kas klausītājam sola piedāvāt daudzpusīgus muzikālos priekus, bet vietējai mūzikas industrijai - atbalstu un popularizēšanu.