Latvija šogad plaši pārstāvēta festivālā “Tallinn Music Week”

© Publicitātes foto

Aprīļa sākumā jau sešpadsmito reizi notiks starptautiskais jaunās mūzikas festivāls “Tallinn Music Week” (TMW), kas pulcēs 165 māksliniekus no 35 valstīm. Latviju tajā pārstāvēs seši mūziķi un vairākas organizācijas.

Festivāls norisināsies dažādās vietās Tallinā, un tajā uzstāsies mūziķi ne tikai no visas Eiropas, bet arī no Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas, kā arī Austrumāzijas, Āfrikas un pat Austrālijas.

Lielākā daļa mākslinieku pārstāvēs Baltijas jūras un Ziemeļvalstu reģionu: 17 no tiem būs Igaunijas mūziķi, 20 pārstāvēs Somiju, no Lietuvas un Polijas ieradīsies pa septiņām apvienībām, bet Latviju festivālā pārstāvēs seši izpildītāji, kas prezentēs žanrisko dažādību no popmūzikas, folkmūzikas un rokmūzikas līdz pat eksperimentālajai mūzikai un avangardam: Lunt, Sofija Zaiceva, “Sudden Lights”, Sarma Gabrēna, Waterflower un “Oranžās Brīvdienas”.

Arī festivāla satura veidošanā arvien aktīvāk iesaistās mūzikas industrijas pārstāvji no Latvijas. Šogad festivāla satura daļu veidoja Latvijā dibināta platforma NERDS, kas ir festivāla “Skaņu mežs” izveidots sadarbības tīkls informācijas apmaiņas Ziemeļvalstu un Baltijas jūras reģiona inovatīvās un eksperimentālās mūzikas festivālu starpā veidošanai.

Ja par festivāla muzikālo pusi, tad TMW ietvaros ir gaidāma arī dažādu jau starptautisku atzinību guvušu mākslinieku uzstāšanās. Tostarp uz skatuves kāps Madame Ghandi, kura iepriekš koncertējot ar grupu “M.I.A.” iekļuva BBC “100 Women” sarakstā, Kanādas soulmūzikas zvaigzne Tanika Charles, somu popmāksliniece Miss Molly un indīfolka mūziķis Beharie, kurš tiek dēvēts par norvēģu Frenku Oušenu