Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

“Zelta mikrofonā” īpaši sīva konkurence radio hitu nominācijā

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 8. martā, norisināsies Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvu “Zelta mikrofons” pasniegšanas ceremonija, kurā aizvadītajā gadā ražīgākie mūziķi tiks sveikti 21 nominācijā. Tostarp arī “Radio hits”, kurā saņemt “mikrofonu” vienmēr bijis īpaši prestiži.

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) jau tradicionāli apkopo radiostacijās visvairāk spēlētāko dziesmu statistiku, tāpēc tieši LaIPA ierasti pasniedz balvu šajā kategorijā. Uzvarētāja noteikšanai radiostacijās visvairāk spēlētāko dziesmu atskaņošanas reizes tiek reizinātas ar radiostaciju reitingiem, un dziesmai jāskan vismaz trīs radiostacijās, lai pretendētu uz radio hita titulu.

“Radio hits” ir augsts novērtējums gan ierakstu autoriem un izpildītājiem, gan arī to producentiem, jo parāda virzienu, kādā jāstrādā, lai pievērstu radiostaciju uzmanību. “”Radio hits” ir viena no demokrātiskākajām “Zelta mikrofons” nominācijām, jo visa pamatā ir radio statistika - cik reižu, cik radiostaciju un cik lielu klausītāju auditoriju dziesma ir sasniegusi,” norāda LaIPA izpilddirektore Liena Edvardsa. “Manis teikto lieliski apliecina arī nominētās dziesmas, kuras pagājušajā gadā bijušas īpaši radiostaciju klausītāju iemīļotas.”

“Radio hits” nominēti (alfabēta secībā):

● “Astro’n’out” - “Manifestē”

● Chris Noah - “Cik tālu vēl?”

● Dons - “Divatā”

● Fiņķis, Patrisha - “Raķešu zinātne”

● “Triānas parks” - “Es gaidu ziemu”

“Zelta mikrofona” tiešraide TV3 ēterā sāksies 8. martā plkst. 21.15 un to varēs vērot arī TV3 Play, tv3.lv un Go3 - pēc ceremonijas ieraksts būs pieejams Go3 “series” sadaļā un TV3 Play. Ceremonijas koncertā uzstāsies Aminata, Patrisha un Fiņķis, “Bermudu divstūris”, “Credo”, Emilija, “Singapūras Satīns”, “Rūsa”, “Sudden Lights” un Gustavo, “Dzeguzīte” un “Dzintariņš” kopā ar Edvardu Strazdiņu, Paulu Saiju un Ivo Grīsniņu-Grīsli, Aija Andrejeva un ansis kopā “Baltic Groove Orchestra”, Chris Noah, fonds “Līdzskaņa” - Atis Zviedris, Jānis Stībelis un “ODIS”