Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide

Magone kopā ar Horenu ieraksta dziesmu deju mūzikas stilā

© Publicitātes foto

Izrādās, STV raidījuma “Slavenības. Bez filtra.” ietvaros tapusi arī kāda dziesma un tās video – dziesmas nosaukums ir “Ko tu lūr”, bet radošais process noticis, raidījuma zvaigznei Magonei Liedeskalnai ciemojoties pie Kapteiņa Reiņa un Horena Stalbes “Mimicus Records” studijā.

Dziesma “Ko tu lūr” mūzikas autors ir Reinis Klatenbergs jeb Kapteinis Reinis. Tajā stāstīts par cilvēku atkarību no tehnoloģijām un to, kā tās tiek pielietotas ikdienā. “Katram no dziesmas dalībniekiem ir bijusi sava pieredze šajā ziņā. Magone regulāri saskaras ar pazemojošiem komentāriem internetā, taču pret tiem ir “uzaudzējusi ādu” un spēj uz tiem paskatīties pozitīvi. Magones tikko izveidotais TikTok konts komentētāju aktivitātes ietekmē četrās dienās sasniedzis 1800 sekotājus, bet pats pirmais video ar dziesmas “Ko tu lūr” veidošanas aizkulisēm sasniedzis 240 000 skatījumu,” vēsta studijas “Mimicus Records” pārstāvji.

Lai nu ko teiktu par dziesmu, bet tās klips skatītājiem garām nepaslīdēs - to nav vērts pat komentēt, tas ir jāredz… “Dziesma radās, redzot nejēdzību, trulumu, tukšumu, vientulību, atkarību man apkārt gan skolās, gan publiskajā, gan sociālajā sfērā. Kaut kāds murgs! Kādam ir šīs aizsietās acis jāatver! Pazaudēta bērnība, ekrāna nozagtās dzīves...” par to visu šausminās Magone.

Arī dziesmas autors Kapteinis Reinis pārpārēm saskāries ar negatīvajiem komentāriem internetā. “Pandēmijas laikā regulāri straumēju savus DJ setus TikTokā. Pēc pandēmijas bija repera Burlax koncerts Ogres “Ezītī Miglā”, un, pateicoties naidīgu cilvēku aktivitātei komentāru sadaļā, skatītāju skaits sasniedza 1700 cilvēku vienlaicīgi! Nākamās nedēļas tiešraide no Grēcinieku ielas “ezīša” komentētāju aktivitātes dēļ jau sasniedza pat 18 100 skatītāju vienlaicīgi. Un tas viss pateicoties latviešu naidīgajiem komentāriem! Jebkāda aktivitāte ir laba algoritmiem,” prāto mūziķis.

Dziesmā piedalījies arī “Riga Reggae” solists Horens Stalbe. “Paceliet galvu un ieskatieties viens otram acīs, viedtālrunis ir tikai ierīce un tai jākalpo cilvēkiem nevis otrādi! Pateicos visiem par komentāriem! Prieks, ka manas domas jums tik svarīgas,” ironizē Horens.