Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide

Aprīlī Rīgā uzstāsies “Måneskin” provokatīvā Viktorija

© Publicitātes foto

Negaidīta ziņa: Andrejsalas klubā “First” 12. aprīlī ar dīdžeja setu uzstāsies “Måneskin” basģitāriste Viktorija De Andželisa vai šajā gadījumā - DJ Victoria.

Basģitāras karaliene, sekssimbols, TĀ meitene - Viktorijas de Andželisas raksturošanai tiek piemēti daudz un dažādi epiteti, bet latvju klausītāji viņu droši vien vislabāk atcerēsies pēc pērn notikušā grupas “Måneskin” koncerta Mežaparka Lielajā estrādē, kad liela daļa sanākušo (vismaz vīriešu kārtas) bija aizņemti ar jautājumu, vai TĀ meitene tiešām uzstājas bez tērpa augšiņas un krūštura…

“Viktorijas pulsējošā enerģija neglābjami apņems jūs un liks pievienoties viņas nepiedienīgi provokatīvajam gadsimtu mijas tehno kultam,” tā tiek pieteikts mūziķes gaidāmais DJ sets Andrejsalā, un kaut kā ir aizdomas, ka tas nav īpašs pārspīlējums…

Viktorijas de Andželisas personība vienmēr tiekusies iemiesot brīvības un pārmaiņu vēlmi - sajūtu, kas viņai radusies vēl agrā bērnībā. “Skrituļslidošana, dažādu roka rifu izmēģināšana ar basģitāru un ļaušanās visu iespējamo ballīšu pieredzei kļuva par viņas agrīnās jaunības pamatblokiem. Mūzika kalpoja par attaisnojumu garlaicīgās skolas izlaišanai, taču rezultātā tapa kas ievērojami interesantāks - viena pēc otra dzima vairākas rokgrupas. Viktorijas gadījumā dumpinieciskais gars nevar rimties, tāpēc šīs jaunības neuzmanības ātri vien pārvērtās par viņas pilnas slodzes mūziķes profesiju un kļuva par visas dzīves ceļojumu,” tā tiek raksturota šī provokatīvā mūziķe.

No dzīvās rokmūzikas pārslēdzoties uz Milānas un Berlīnes tehno skatuvēm, Viktorija atklājusi raksturīgu saikni starp savas basģitāras skanējumu un klubu ritmiem. “Viņas galvenās ietekmes meklējamas 90. gadu mūzikā, ceļojot cauri pulsējošam tehno un kulminējot ar brazīliešu fanku. Ar agrīno 2000. gadu pārdrošību un estētiku viņa tik garšīgi sajauc šīs ietekmes, ka tās pārvēršas hiperenerģiskā klubu pieredzē.”