Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Izklaide

“Arēnā Rīga” notiks lielkoncerts Jura Kulakova piemiņai

© Publicitātes foto

Komponista, grupas “Pērkons” radītāja un līdera Jura Kulakova draugi un domubiedri mākslā un dzīvē aicina uz mūziķa piemiņas lielkoncertu “Sirds kā pērkondārds” - tas notiks Jura piedzimšanas mēnesī, 14. maijā “Arēnā Rīga”.

Savu dalību piemiņas koncertā jau apstiprinājušas grupas “Pērkons”, “Instrumenti” un “DaGamba”, Liepājas Simfoniskais orķestris, dziedātājs Nauris Puntulis, mūziķi Uldis Marhilevičs un Ainars Virga, RTU vīru koris “Gaudeamus” un daudzi, daudzi citi. Koncerta mākslinieciskais vadītājs -Reinis Sējāns.

Koncerts “Sirds kā pērkondārds” iecerēts kā Latvijā pazīstamu mūziķu, rokgrupu, koru un orķestru - Jura draugu, radošās dzīves līdzgaitnieku, sekotāju un mācekļu - veltījums komponistam, viņa nepieradinātajai un nepieradināmajai dzīvei un mūzikai, kura nu jau paaudzēs iedvesmo, aizrauj, liek just un domāt. “Dziļa filozofija un smalka ironija, alkaina dzīves mīlestība un smeldzīgas skumjas, bezkompromisa patriotisms, absolūta domas brīvība un bohēmiska neatkarība dzīvē un mākslā - tāds bija Juris, un tāda ir un mūžīgi būs viņa mūzika, uz kuras spārniem viņš ir aizlidojis nemirstībā.”