Rīgā uzstāsies Lietuvas, Polijas un Somijas džeza mūziķu kopprojekts

© Publicitātes foto

Kultūrtelpā “M/Darbnīca” martā norisināsies stilistiski dažādi starptautiski un arī inovatīvi pašmāju džeza vakari. Īpašs notikums būs 1. martā, kad tur uzstāsies Lietuvas, Polijas un Somijas mūziķu kopprojekts “Collaborative Jazz Septet”.

“Collaborative Jazz Septet” ir Lietuvā bāzēts kolektīvs, kas specializējies autentiskā džezā un iedvesmojies no bībopa un hārdbopa. Grupas sastāvā ietilpst trompetists Mindaugas Vadoklis, alta saksofonists Karolis Šarkus, tenora saksofonists Donatas Petreikis, trombonists Jievaras Jasinskis, pianists Tuomass Korhonens, kontrabasists Mariušs Prašņevskis un bundzinieks Augustas Baronas. Koncertā Rīgā tiks prezentēts jau trešais “Collaborative Jazz Septet” studijas albums “Man of Culture” - grupas debijas albums izdots 2020. gada nogalē, bet 2022. gadā nāca klajā vinila plate un arī videoklipu sērija “That Groove”.

Lietuviešu džezu “M/Darbnīcā” varēs dzirdēt arī 6. martā, kad tur uzstāsies trompetists Dominikas Višņauskas un baritona saksofonists Dovidas Stalmokas, piedāvājot ASV rietumkrasta džeza melodijas un aizraujošo ritmiku. To lietuviešu duetam nodrošinās mūsu pašu kontrabasists Edvīns Ozols un bundzinieks Artis Orubs.