Par Jana Tīrsena koncerta viesiem apstiprināti vācu “Lonski & Classen”

© Publicitātes foto

Kļuvis zināms, ka vācu duets “Lonski & Classen” apstiprināts par Jana Tīrsena koncerta īpašajiem viesiem. 16. martā koncertzālē “Palladium” berlīnieši uzstāsies ar aptuveni 40 minūšu garu programmu, kuras ietvaros sola izpildīt visas savas pazīstamākās kompozīcijas – “The Killer”, “Dreams”, “Strain Everything”, “The Living Dead” u.c.

Ģitārists Lūkass Lonskis un bundzinieks Fēlikss Klāsens, kuri apvienojušies duetā “Lonski & Classen”, viens otru pazīst jau kopš bērna kājas, un, šķiet, tieši tikpat ilgi viņi arī muzicē kopā. Izmantojot tikai ģitāru, bungas un abus balsis, viņi rada daudzu fanu dievinātas, pārsteidzošas emocionalitātes uzlādētas muzikālas gleznas.

Dueta debijas albums “Climbing On Branches” tika izlaists 2009. gadā, un toreiz puiši sevis meklējumos ceļoja plašā mūzikas laukā, sākot no postfolka un krautroka, līdz pat vienkāršam dziesminieku žanram. Jaunākā albuma “The Space Between Us” (2020) tapšanā “Lonski & Classen” sadarbojās ar Janu (arī ieraksta līdzproducents) un Emīliju (vokāls) Tīrseniem, pievienojoties Tomasam Poli (modulārie sintezatori) un Eliotam Armēnam (klavieres), līdz ar to pašsaprotami, ka dueta ierasti lakoniskais muzikālais izteiksmes veids kļuvis ievērojami bagātāks.

Lonskis un Klāsens atzīst, ka dažas radošās idejas sakņojas vēl iepriekšējā albuma “All Tomorrow Is Illusion” (2014) materiālā, kad tās tika noliktas malā līdz pienācīgam brīdim. Pievienojot vēl virkni muzikālo skeču, kas bija sakrājušies dažādos laika posmos un ļaujoties dažādiem improvizācijas vilinājumiem, ieraksts veikts Jana Tīrsena “Studio Eskal” Ušantas salā un vēlāk jau pieslīpēts “Lonski & Classen” Berlīnes studijā.

““Izolācija” un “attālums” ir vārdi, no kuriem “Lonski&Classen” dod priekšroku atturēties. Viņus satrauc bezgalīgā iespēju telpa, kurā var vērot, kā starppersonu attiecību samezglojumi kļūst stabili. “The Space Between Us” ir mūzika, kurā līdz ar katru klausīšanos reizi atklājam ko jaunu. Mūzika, kas vienmēr kaut kur ved. Un tomēr spēj saglabāt ceļojuma noslēpumainību,” tā berlīniešu dueta jaunāko darbu piesaka koncerta rīkotāji.