Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Izklaide

“Oranžās brīvdienas” nofilmē riskantu un teju dzīvībai bīstamu klipu

© Publicitātes foto

Atraktīvā grupa “Oranžās brīvdienas” (OB) laidusi klajā jaunu dziesmu “Zirgspēki”, kurai tapis arī videoklips, savukārt jau martā dienas gaismu ieraudzīs “oranžo” jaunākais albums “Ārā”.

Paši OB mūziķi atzīst, ka jaunais skaņdarbs “Zirgspēki”, iespējams, ir visu laiku ātrākais un agresīvākais viņu veikums. “Pēdējā laikā daudz eksperimentējām ar dažādiem žanriem un noskaņām. Gan mums pašiem, gan publikai vienmēr bijis vajadzīgs kaut kas ātrāks, un visi jau bijām noilgojušies pēc kaut kā jauna un traka. Te nu tas ir - laižam zirgspēkus ārā!” tā OB līderis un dziesmas autors Ints Ķergalvis, pazīstams arī kā Speiss. “Zirgspēki ir par katra personīgo potenciālu, kuru ne vienmēr lietderīgi spējam izmantot. Skarta arī kara tēma, kas aktualitāti nav zaudējusi, jo OB aizvien par vienu no savām prioritātēm uzskata cīņu par taisnību un brīvību visā pasaulē.”

Rezultātā sanākusi enerģiska, uz rīcību rosinoša un atmiņā paliekoša dziesma, kuras piedziedājums “iesēžas” galvā jau ar pirmo noklausīšanās reizi. Skaņdarbam tapis arī atbilstošs videoklips režisora Jāņa Tetera vadībā. “Grupas trompetists Nauris Bruņinieks ir titulēts autosportists, viens no labākajiem Latvijā. Jau sen bija skaidrs, ka agri vai vēlu abas šīs viņa aizraušanās saplūdīs vienā. Šoreiz vienkārši nevarējām neizmantot rallija tēmu,” skaidro Speiss.

Arī režisors Teters atzīst, ka filmēšana viņam bijusi neaizmirstama pieredze, turklāt OB videoklips viņam reizē bijis arī kursa darbs, absolvējot Rīgas Mākslas un mediju tehnikumu. “Pirmo reizi dzirdot dziesmu iedomājos pavisam vienkāršu video. Bet, kad radās iespēja filmēt reālu rallija mašīnu, sapratu - tas būs episki!” priecājas režisors. Galvenās lomas atveidotājs klipā Nauris Bruņinieks gandrīz pilnībā esot ļāvies režisora iecerēm. “Kadri ar rallija mašīnu filmēti reālos rallija treniņa apstākļos. Neapskaužu Jāni, kuram braucienu laikā bija jāsēž man blakus un jāmēģina kaut ko nofilmēt! Pēc brauciena kādu brīdi viņš nevarēja parunāt,” joko nauris.

OB jaunākais albums vinila plates formātā dienas gaismu ieraudzīs jau marta pirmajā pusē. Savukārt 23. martā grupa aicina ikvienu uz jubilejas koncertu “OB24” koncertzālē “Palladium”.