“Palladiumā” uzstāsies zviedru simfometālisti “Amaranthe”

© Publicitātes foto

Šo svētdien, 3. martā, koncertzālē “Palladium” spēkus apvienos zviedru melodiskā simfometāla grupa “Amaranthe” un britu progresīvā “power metal” grupa “Dragonforce”. Abi Rietumu smagās mūzikas smagsvari šobrīd uzsākuši Eiropas tūri, kurā īpašo viesu statusā ir “Infected Rain” no Moldovas – arī šī apvienība būs Rīgā.

“Amaranthe” dibināti 2008. gadā Gēteborgā. Pēc trīs gadiem somu ierakstu izdevniecības “Spinefarm Records” paspārnē tika izdots grupas debijas albums, kas ieņēma augstas vietas Somijas un Zviedrijas topos, bet Japānā popularitātē apsteidza pat Lady Gaga.

Pašlaik grupas oficiālajā diskogrāfijā ir jau seši studijas albumi, no kuriem pēdējie pieci visi bijuši Somijas Top 5 un Zviedrijas Top 20 vai tā tiešā tuvumā, turklāt albumi “Maximalism” (2016) un “Manifest” (2020) ierindojušies pat ASV “Billboard” “Heatseeker” topa pirmajā vietā. Karstākā ziņa - nupat, nupat klajā nācis grupas jaunais studijas albums “The Catalyst”, tātad klausītāji Rīgā tiks priecēti arī ar pavisam jaunu skaņu materiālu.

Jau pagājušā gadsimta beigās Londonā izveidotā grupa “DragonForce” ir pazīstama ar saviem enerģiskajiem koncertiem, kuros dominē episki ātras ģitārpartijas un Marc Hudson teicamais vokāls, kā arī dziesmu tekstiem, kas balstīti uz fantastikas tēmām. Grupas diskogrāfijā ir astoņi albumi, bet lielāko popularitāti “DragonForce” ir guvuši ar dziesmām “Through The Fire And Flames” (ap 237 miljoniem straumējumu vietnē “Spotify”) un prestižajam “Grammy Awards 2009” nominēto “Heroes Of Our Time”, ar kurām sevi pieteica par vieniem no skaļākajiem vārdiem uz Eiropas “power metal” skatuves. 15. martā tiks izdots jaunākais “DragonForce” studijas albums “Warp Speed Warriors”.

Abus Rietumu grandus iesildīs “Infected Rain” no Moldovas galvaspilsētas Kišiņevas, kas ir viena no spilgtākajām jaunākās paaudzes smagās mūzikas grupām. Tās līdere ir vokāliste Lena Scissorhands, īstajā vārdā Jeļena Kataraga, kura īsā laikā kļuvusi par vienu no zināmākajām sievietēm visas Eiropas metālmūzikā.