Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide

Japānis Masaki ar Dionu publicē kopdziesmu latviešu valodā

© Publicitātes foto

Masaki Nakagawa ir Latvijā iemīlējies japānis, kurš pirmo reizi pie mums ieradās pirms astoņiem gadiem un kopš tā laika viesojies šeit vairākkārt, apguvis latviešu valodu un jau pamanījies sniegt vairākus koncertus. Nu klāt jauna dziesma – kopā ar mūsu pašu Dionu!

Pašlaik Masaki Nakagawa atkal ir Latvijā, lai sniegtu koncertus un tiktos ar draugiem, bet pie viena publicētu jaunu oriģināldziesmu latviešu valodā, kas ierakstīta duetā ar enerģisko latviešu dziedātāju Dionu. “Apbrīnoju Masaki un to, ka cilvēks no tālās Japānas var tik ļoti iemīlēt mūsu mazo Latviju, iemācīties valodu un ar milzu sajūsmu dziedāt! Šī bija interesanta pieredze un ceru, ka arī klausītāji to novērtēs,” tā Diona.

Agrāk Masaki veidoja pazīstamu latviešu dziesmu pārlikumus, bet tagad izdota oriģināldziesma “Sārta saule uzlec lēnām”, kuras mūzikas autors ir pats Masaki, bet vārdus rakstījis Emīls Buiķis. Kā zināms, Japāna tiek dēvēta par Uzlecošās saules zemi, tāpēc šādas dziesmas rašanās šķiet pašsaprotama, lai arī vārdi sevī ietver vēl plašākus cilvēka jūtu pasaules apvāršņus. Dziesmu producējis Gints Stankevičs, video veidojis Kaspars Rudzītis (Dween Production), tostarp izmantojot kadrus, kurus Masaki filmējis Japānā.

“Dziesmas pirmo versiju publicēju Japānā pirms pāris gadiem,” atminas Masaki. “Nekad nebiju domājis, ka šī dziesma mani aizvedīs līdz sadarbībai ar satriecošo dziedātāju Dionu. Dažreiz man šķiet, ka dzīvoju sapnī, no kura negribas pamosties! Ceru, ka klausītājiem patiks dziesmas jaunais skanējums.”