Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Izklaide

Mārtiņš Kanters sācis muzikālo sadarbību Baltijas līmenī

© Publicitātes foto

Dziedātājs Mārtiņš Kanters (exRuskis) uzsācis sadarbību ar producentu no Igaunijas, turklāt nevis vienkārši uzsācis, bet radījis dziesmu – sev mazliet neierastā kantrī popa stilā.

Dziesma „Kā apmaldījies suns” tapusi spontāni, kad fotogrāfs Edijs Andersons kādā rītā atnesis lapiņu ar uzrakstītu dzejoli, bet Mārtiņam Kanteram līdzi bijusi ģitāra. Tālu gan šī dziesma nav tikusi - nonākusi plauktiņā, uz kura pacietīgi pavadījusi četrus gadus, līdz kādā reizē Edijs atgādinājis par abu kopdarbu.

Mārtiņš jau labu laiku domājis par jaunām sadarbības iespējām, un talkā nākusi biedrības „Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/ Latvijas Mūzikas eksports” vadītāja Agnese Cimuška-Rekke ar ieteikumu, ieminoties par igauņu producentu Allan Kasuk, kurš kaimiņu zemē ir labi pazīstams un, cita starpā, šogad savas valsts Eirovīzijas atlasē ar savu dziesmu iekļuvis trijniekā. „Braucu ciemos uz Tartu pie Allana un domāju - kas būs, tas būs, bet secinājām, ka idejas par mūzikas izpratni sakrīt un starp mums valda laba sinerģija,” atminas Mārtiņš.

Dziesmai tapis arī videoklips, ko veidojis vārdu autors Edijs Andersons. Par klipa mājvietu kļuvis Kantera drauga no šova “OKartes skatuve” laikiem Mārtiņa Jātnieka lauku sētas viesību nams, kuru saimnieks pats arī iekārtojis, kļūstot par tā scenogrāfu.

Pašlaik viens no Mārtiņa Kantera mērķiem ir līdz vasarai ierakstīt jaunu albumu ar paša sacerētām dziesmām, taču tik ātri tas laikam nenotiks, jo jau tagad notiek aktīvs darbs pie Baltijas valstu muzikālā tilta būvniecības - Allan Kasuk kopā ar lietuviešu producentu sacerējuši dziesmu, kurai dziedātājs sarakstījis vārdus un to arī iedziedās. Un šī sadarbība nākotnē noteikti nesīs arī citus pārsteigumus.