“Supernovas” sensācija Avéi piedāvā jaunu un lipīgu singlu

© Publicitātes foto

Radiostacijās sācis skanēt pēdējo divu gadu “Supernovas” finālistes Avéi (īstajā vārdā Ieva Kudlāne) jaunākais singls “SOS”. Konkursam piedāvātie gabali un to gūtie panākumi bija teju sensacionāli, un arī Ievas jaunā dziesma radīs patīkamu šoku.

Dziesmas “SOS” mūzikas un teksta autori ir Raitis Aukšmusts un pati Ieva Kudlāne. Stilistiski tas ir elektronizēts pops, taču, pievienojot tam tekstuālo vēstījumu, dziesmas dinamika jau atsauc prātā kaut ko no hiphopa līderu rolanda če un Prusax veikumiem, kā arī liek Avéi iztēloties vienā koncertā ar vienu no šā brīža latvju dāmu hiphopa celmlauzēm BDM.

“Šo dziesmu var klausīties, kad jūties super labi - kad ir sajūta, ka neviens nespēj tevi apturēt,” skaidro Avéi, un tas tiešām tā ir - viņa to uzskatāmi demonstrē arī singla videoversijā. “Dziesma ir par sevis novērtēšanu, milzīgu pārliecību un pilnīgi stūrgalvīgu skriešanu pēc saviem mērķiem. Godīgi sakot, bieži vien nejūtos kā pati labākā, taču dienā, kad tapa šī dziesma, laikam tomēr šī sajuta bija. Iedomājos, ka šo dziedu kādam, kurš man galīgi netic, un dziesma būtu kā tāds dzēliens viņam. Vēlos, lai arī jūs šo dziesmu klausītos ar tādu domu.”

Avéi projekts esot radies spontāni, “radošuma piepildītā pēcpusdienā, kad caur spēli, muļķību un āzēšanos muzikāli sastapos ar [producentu] Raiti Aukšmukstu,” atminas Ieva. “Sinerģija bija nepārprotama, un arī domu lidojums abiem līdzīgs.” Un vēl no dziedātājas atmiņu apcirkņiem: “Ilgi baidījos rakstīt savu mūziku. Šķita, ka nebūs līdz galam labi vai izklausīsies ne tā. Tad 2022. gada rudenī piedalījos [dziesmu rakstīšanas nometnē] “RigaLive” - notika klikšķis un sapratu, ka gribu un varu. Ļoti nozīmīgs mana muzikālā ceļa sākumā, izaugsmē un turpinājumā ir draugs, kolēģis, dziesmu līdzautors un producents Raitis Aukšmuksts.”

Abu pirmā kopdziesma “Let Me Go” pērn konkursā “Supernova” debitēja ar neticami augsto piekto vietu, bet šogad dziesmai “Mine” klājās mazliet sliktāk - astotā vieta (žūrijas vērtējumā pat septītā). Aprīlī Avéi plāno izdot savu pirmo albumu, kura nosaukums būs “Mosties”, un “ar tā palīdzību varēs iepazīt Avéi tēla rašanos, sākot tikai ar domu līdz pat tēla saskarsmei ar realitāti.”

Svarīgākais