Arī slovēņiem ir rokmūzika – uz Rīgu pošas rokgrupa “Joker Out”

© Publicitātes foto

Koncertzālē “Palladium” 7. martā uzstāsies slovēņu rokgrupa “Joker Out” – no šīs zemes rokmūziķi pie mums ciemojas ne pārāk bieži, ja precīzāk – būtu pat stipri jāpiedomā, kad slovēņi mums piedāvājuši savu nacionālo roku.

“Joker Out” ir pirmā jaunā grupa, kas šajā desmitgadē Slovēnijā ieguvusi tāda mēroga popularitāti. Jau viņu pirmais studijas albums “Umazane misli” (nekustīgas domas - tulk.) ar pāris veiksmīgiem singliem iekaroja radio un straumēšanas servisu topus, kā arī ļāva grupai uzstāties uz valsts lielākajām skatuvēm.

“Joker Out” divreiz pēc kārtas ieguvuši nacionālo “Gada mākslinieka” titulu (2021. un 2022. gadā), un tikuši arī pie balvas “Gada dziesma” (2021. gadā), bet 2022. gadā pat kļuva par pārdotākajiem Slovēnijas māksliniekiem. Šajā pat gadā izdotais otrais studijas albums “Demoni” tika vainagots ar pilnībā izpārdotu koncertu valsts lielākajā koncertu norises vietā - Križankes amfiteātrī Ļubļanā.

Popularitātes vilnis vēl lielākos augstumos šo grupu uznesa pērn, kad “Joker Out” tika izvēlēti par Slovēnijas pārstāvjiem Eirovīzijas dziesmu konkursā - dalība tajā tikai stiprināja viņu ambīcijas iegūt starptautisku atzinību, tāpēc šobrīd grupa jau strādā pie albuma angļu valodā.