Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

Rīgas centrā dzimst minifestivāls telpās – uzstāsies Patrisha un Katō

© Publicitātes foto

Rīgā, Tallinas ielas kvartālā bāzētā koncerta norises vieta “Tu jau zini kur” un izklaides krustpunkts “Angārs” nākuši klajā ar jauna un interesanta koncepta notikumu – minifestivālu sēriju, kas sola pieredzēt vasaru ziemā.

Pirmie koncerti šajā četru minifestivālu sērijā jau notikuši, uzstājoties tādām grupām un izpildītājiem kā “Baložu Pilni Pagalmi”, “Dzelzs Vilks”, “The Sound Poets” un Chris Noah, bet šīs nedēļas nogalē klāt nākamais pasākums - šo piektdien, 23. februārī, minētajās izklaides vietās, kas atrodas viena otrai blakus, uzstāsies dziedātājas Katō (Anna Zankovska) un Patrisha (Patrīcija Ksenija Cuprijanoviča).

Šajos minifestivālos tiek savienotas abas pilsētnieku iemīļotās norišu vietas, tādējādi paplašinot tās ne vien telpiski, bet arī saturiski: kamēr “Tu jau zini kur” piedāvā skatuvi koncertiem un zāli dejotgribētājiem, tikmēr “Angārā” izvietots “street food” korts, atpūtas zona un skatuve dīdžejam, kas nodrošina muzikālo pavadījumu starp un pēc koncertiem.

Ierasti festivāli sākas ap plkst. 20.00 un katram mūziķim paredzēta nedaudz vairāk kā stundu ilga uzstāšanās, ko pavada “bezrūpīgs laiks bez robežām līdz pat vēlai naktij un pēdējam dejotājam.” Pasākumu mērķis ir veicināt vispārēju izklaides industrijas attīstību un piedāvājuma nodrošinājumu arī tā saucamajā nesezonā. Ar divu vietu fizisku apvienošanu pasākuma producents Gatis Popovs cer parādīt, ka apmeklēt jaudīgus un ietilpīgus savu iecienīto mūziķu koncertus, turklāt tos izvērst veselā piedzīvojumā nakts garumā, var vienlīdz kvalitatīvi neatkarīgi no sezonas. Vienlaikus katrs no festivāliem veltīts kādai vienojošai tematikai, kas klausītājam sola piedāvāt daudzpusīgus muzikālo priekus, savukārt vietējai mūzikas industrijai - atbalstu.

Jau minētais Katō un Patrishas koncerts būs zem Pilsētas minifestivāla zīmola, bet vēl plānots Sieviešu dienas minifestivāls 8. martā ar grupu “Mazais Princis” un “Čipsis un Dullais” piedalīšanos, 15. martā notiks Alternatīvā roka minifestivāls, kurā koncertēs “Židrūns” un “Tesa”, bet 23. martā notiks vēl viens Pilsētas minifestivāls, kurā šoreiz uzstāsies Keitija Bārbale un Juris Simanovičs.