Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide

Būū beidzot izdod fanu pieprasītās balādes “Vienītī” ierakstu

© Publicitātes foto

Pēc fanu pieprasījuma, dziedātāja Būū izdevusi savas vienīgās romantiskās balādes dzīvo ierakstu, kas tapis 2023. gada vasarā, kādā no šīs ekscentriskās mūziķes koncertiem.

Dziesma “Vienītī” tās emocionāli atklātā vēstījuma, dziļuma un plašā skanējuma dēļ esot ļoti pieprasīta Būū (īstajā vārdā Ilze Fārte) koncertos, tāpēc nolemts izdot tieši tās dzīvo versiju, kā arī uzfilmēt dziesmas videoklipu. Rezultātā sanācis Ilzei netipisks koncertieraksts teju vai “r&b” stilā ar videoversiju, kurā interesenti godam novērtēs ne tikai Būū spuraino tēlu, bet arī dažādus Rīgas skatus.

“Pirmo reizi izdodu dziesmu, kuru pirms publicēšanas jau ir dzirdējuši tūkstošiem cilvēku,” prāto Būū. “Situācija ir tāda, ka uzrakstīju mīlestības balādi, no kuras ilgi kautrējos, bet caur šo kautrību radās skaista sasaiste ar publiku, jo divu vasaru garumā mēs šo dziesmu spēlējām tikai un vienīgi dzīvajā. Katrā koncertā šī bija mana atkailināšanās dziesma - tā, kuras laikā es valdīju asaras. Neliels intīms noslēpums. Un tagad, kad tā ir pieejama visiem, man šķiet, ka ir izveidojusies neredzama saite ar tiem cilvēkiem, kas ir to kopā ar mani pieredzējuši dzīvajā.”

Ar šo dziesmu Būū paver priekškaru arī saviem turpmākajiem ierakstu darbiem. “Izdot dzīvos ierakstus vienmēr ir bailīgi, jo tajos dominē atklātums un tehniskās kļūdas, taču kā māksliniece esmu pietiekami izaugusi, lai spētu parādīt arī nepilnības. Šādā autentiskā, atkailinātā un brīvā enerģijā arī top gaidāmais minialbums jeb EP. Gandrīz viss tā sižets norisināsies mežā, rituālos un dziļi, dziļi emocijās.”

Šogad gaidāmais EP solās būt kā Būū pieturas punkts dziesmu izdošanai latviešu valodā, jo pēc tā viņa plāno turpmāk klausītājus iepazīstināt ar savu daiļradi angļu valodā. Jāpiebilst, ka vasarā Būū un viņas pavadošo grupu varēs redzēt un dzirdēt dažādos pilsētu un novadu svētkos, kā arī citos pasākumos.