Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide

Izraudzīts desmitnieks, kas cīnīsies par iespēju tikt uz Eirovīziju

© Ekrānuzņēmums

Šodien notika Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu konkursa "Supernova" pusfināls, kurā tika izraudzīti desmit finālisti, lai cīnītos par tiesībām pārstāvēt Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā

Desmit laimīgie, kuri cīnīsies par iespēju doties uz Eirovīziju:

Funkinbiz - “Na chystu vodu”

Alekss Silvers - “For The Show"

“Vēstules” - “Kur?”

“Papīra lidmašīnas” - “Mind Breaker”

Avei - “Mine”

St Levića - “Tick Tock”

Dons - “Hollow”

ECTO - “Outsider”

Katrīna Gupalo - “The Cat’s Song"

Edvards Strazdiņš - “Rock’n’Roll Supernova”

Dalībai konkursa pusfinālā žūrija bija izvēlējusies 15 māksliniekus, kuri sacentās par iespējām Latviju pārstāvēt Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Starp pusfinālistiem zināmākais mākslinieks ir Dons, bet daudz ir jauno izpildītāju. Dons šogad konkursā piedalījās ar dziesmu "Hollow", kas tapusi sadarbībā ar ārvalstu autoriem.

Konkursa "Supernova" pusfinālā tāpat bija iekļuvusi Agnese Rakovska ar dziesmu "AI". Viņa ar grupu "Triānas parks" 2017.gadā jau pārstāvēja Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā ar dziesmu "Line", taču neizkļuva no pusfināla.

Konkursa pusfinālā bija iekļuvis arī Alekss Silvers ar dziesmu "For the Show", "Avei" ar dziesmu "Mine", "B/H" ar dziesmu "Amsterdam", Katrīna Gupalo ar dziesmu "The Cat’s Song" un "St Leviča" ar dziesmu "Tick Tock". Visi šie izpildītāji iepriekšējos gados jau reiz piedalījušies "Supernova" konkursos.

Tāpat konkursa pusfinālā sacentās "Ecto" ar dziesmu "Outsider", Edvards Strazdiņš ar dziesmu "Rock n’ Roll Supernova", "Funkinbiz" ar dziesmu ukraiņu valodā "Na Chystu Vodu", "Jar of Kings" ar dziesmu "Wildfire", "Papīra lidmašīnas" ar dziesmu "Mind Breaker", Patrīcija Spale ar dziesmu "Heaven’s Raining Down on Me", "Sasha Sil" ar dziesmu "Love is a Language" un "Vēstules" ar dziesmu "Kur?".

Konkursa uzvarētājs, kurš pārstāvēs Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Malmē, Zviedrijā, tiks noteikts 10.februārī.

Šogad Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli notiks 7. un 9.maijā, bet fināls - 11.maijā.