Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Izklaide

“Bumeranga” līderim Ventam Armandam Krauklim apaļa jubileja un solodziesma

© Publicitātes foto

Leģendārās kapelas “Bumerangs” jaunākais dalībnieks, vairāku dziesmu tekstu un melodiju autors, arī valstsvīrs Vents Armands Krauklis 3. februārī atzīmēja savu 60 gadu jubileju. To viņš paveica muzikāli, pirmo reizi ierakstot dziesmu kā solo mākslinieks.

“Tā kā “Bumerangs” tagad uzstājas vien pāris reizes gadā un vēl retāk ieraksta dziesmas, vēlējos uz savu dzimšanas dienu ierakstīt dziesmu, kas atbilstu šā brīža noskaņai. Pajautāju komponistam Jānim Lūsēnam, vai viņam nav kāda man piemērota dziesma. Jānis padomāja un atvēlēja dziesmu ar Kārļa Skalbes vārdiem “Draugs, kur laimīgs esi bijis”, kura radīta sen, Piebalgas pusē pat folklorizējusies, bet nekad nav ierakstīta skaņu ierakstu studijā,” stāsta Vents Armands Krauklis.

Aranžiju radījis un pavadījuma iespēlējis Jāņa Lūsēna dēls Jānis Lūsēns juniors. “Esmu sasniedzis vecumu, kad gribas atcerēties bērnību, jaunību, pabūt tā laika vietās, un sajūtas ir ļoti līdzīgas tām, kādas Kārlis Skalbe atklāj šajā brīnišķīgajā dzejolī un Jānis Lūsēns - skaistajā, smeldzīgajā melodijā. Šī dziesma ir dāvana man pašam, tuviniekiem, draugiem un, cerams, daudziem klausītājiem,“ - tā jubilārs.

Jāatgādina, ka kapela “Bumerangs” no Valkas dibināta 1986. gada vasarā un ātri kļuva populāra, kā pirmā uz lielajām skatuvēm spēlējot līdz tam aizliegtas dziesmas un pulcējot visu vecumu klausītājus. “Trīs koncerti dienā un galā balle - tas bija ierasts režīms ne vienu gadu vien. Maz saņēmuši oficiālas atzinības, toties pārpārēm saņēmuši tautas mīlestību,” atceras laikabiedri. Pēdējās desmitgadēs “Bumerangs” pārsvarā spēlējis pašu sacerētu oriģinālmūziku.