Siguldas pilī norisināsies gastronomijas festivāls "Ziemas garšu svinēšana"

© Pexels.com

Nākamajā sestdienā, 20.janvārī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī norisināsies lielākais gastronomijas festivāls Siguldā "Ziemas garšu svinēšana", aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Pasākumā no plkst.12 līdz 16 apmeklētāji būs aicināti izbaudīt labāko Siguldas novada un Rīgas-Gaujas reģiona šefpavāru gatavotos ēdienus.

Ziemas izaicinājumā, kas notiks jau sesto reizi, piedalīsies un uz uguns ēdienus gatavos šefpavāri no restorāniem "Entresol", "Ferma", "Kungu rija" un "Mr. Biskvīts", Mālpils muižas restorāna, "Hotel Sigulda" restorāna, gastrogrilbāra "Kokos" un Bīriņu pils restorāna.

Restorānu sarūpētos ēdienus papildinās arī vietējie novada garšu ražotāji - vīna meistari "Zilver dzērienu darītava" un Krimuldas muižas vīni "Cremon", "Sortus" ogas, "Bliss Gelato" saldējumi, Siguldas "SmartCoffee Roastery" kafija un "DabLab" dabīgās sulas.

Pasākumā uzstāsies grupas "Tautumeitas" un "Rahu The Fool", kā arī dīdžejs Edgars Bercis.

Izklaide

Pēc grupas “bet bet” koncerta Liepājas koncertzālē “Lielais Dzintars” prezentēta Guntara Rača pirmā prozas grāmata – autobiogrāfiskais atmiņu stāsts “Trakais”. Pasākumu apmeklēja vairāki grāmatas varoņi, tostarp “Līvu” līderis Ainars Virga, kā arī vēl viens jaunības laika draugs Ivo Fomins.

Svarīgākais