Reperis Prusax atgriežas ar skandalozu singlu un tā video

© Publicitātes foto

Uz kādu brīdi bija pieklusis viens no aktuālākajiem pašmāju reperiem Prusax, bet nu viņš atgriezies - ar jaunu singlu “Sidequest” un tā animētu video.

Dziesma “Sidequest” tapusi sadarbībā ar somu producentu Pehmee Goo, un ir priekšvēstnesis nākamgad gaidāmajam Prusax albumam “TJZ”. Lai nemulsina tās nosaukums - dziesma ir latviski, ar šim reperim raksturīgo leksiku trumpī, labs un stilīgs gabals.

“Šoruden biju devies radošā divu dienu ceļojumā uz Helsinkiem, kur studijā kopā ar vairākiem somu producentiem aktīvi strādāju pie jaunas mūzikas. “Sidequest” tapa ātri un organiski, man pašam ļoti patīk šis skanējums, kas ir agresīvāks un atšķirīgs no mana pēdējā singla “W (Kā pienākas)”,” skaidro Prusax. “Šī gabala izvēle kā atgriešanās singls pēc garākas pauzes ir simboliska, jo kādu laiciņu esmu bijis savā “sidequest” jeb blakus nodarbju ērā, filmējos un veidoju dažādus projektus, strīmoju, koncertēju, bet nesen atgriezos no savā ekstrēmākā “sidequest” - septiņu dienu pārgājiena kopā ar dažādiem Latvijā zināmiem cilvēkiem Zviedrijā aiz Polārā loka, projekta “Ārpus zonas” ietvaros.”

Jāatgādina, ka muzikālās gaitas Prusax aizsāka 2017. gadā ar debijas singlu “Xvizits”, bet plašākai sabiedrībai kļuva pazīstams kā viens no apvienības “New Wavy” dalībniekiem, iekarojot hiphopa publiku ar tādiem hitiem kā “Sporta stundas”, “Pirmais līgā” un “Repa spēles terorists”. 2020. gadā tika izdots Prusax debijas albums “A+”, bet 2021. gadā viņš uzsāka sadarbību ar “Universal Music Group”.

“Pēdējo mēnesi esmu pavadījis, atskatoties uz aizvadīto gadu, turpinot darbus pie jaunā albuma un citiem projektiem, kā arī plānojot vēl vienu izbraukumu, lai pa ilgākiem laikiem nofilmētu videoklipu ārpus Latvijas,” informē Prusax.

Izklaide

Ar jaunu singlu “24/7” klajā nākuši klajā šova “X-Faktors” dalībnieki no grupas “Bekars”. Kā jau to viegli noprast pēc dziesmas nosaukuma, tajā tiek apdziedāta ikdienas steiga.