Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Izklaide

“Oranžās brīvdienas” briest lielkoncertam “Palladiumā”

© Publicitātes foto

Hiperaktīvā un enerģiskā grupa “Oranžās brīvdienas” nākamā gada sākumā nāks klajā ar jaunu albumu, pie viena arī atzīmējot savas pastāvēšanas 24. gadadienu ar līdz šim vērienīgāko pašu rīkoto šovu – tas notiks 23. martā respektablajā koncertzālē “Palladium”.

“Oranžo brīvdienu” līderis un dziesmu autors Ints Ķergalvis, pazīstams arī kā Speiss, norāda, ka šis koncerts savā veidā iezīmē šķautni starp to, kāda grupa bijusi līdz šim, un tās nākotnes plāniem. “Kāds posms atkal aizvadīts, jāsāk jauns. “24” man vienmēr bijis sevišķi laimīgs skaitlis, un, pēc visa spriežot, nākamais gads būs īpašs. Jau tagad zināmi vairāki ļoti nozīmīgi pavērsieni grupas attīstībā, tai skaitā līdz šim jaudīgākais koncerts. Mēs tam nopietni gatavojamies un ticam, ka viss izdosies,” tā Speiss.

Par godu jubilejai klajā nāks “OB” trešais studijas albums “Ārā”, turklāt pirmo reizi grupas daiļrade būs pieejama vinila plates formātā. Grupas ģitārists un ideju ģenerators Kaspars Čakste stāsta, ka grupai tradicionāli dzimšanas diena ir svarīgākais gada notikums: “Mums patīk svinēt dzīvi. Un tieši dzimšanas diena ir katras dzīves sākums.” Arī iepriekšējos gados par godu šim notikumam rīkoti dažādi pasākumi - daudziem grupas daiļrades cienītājiem jau par tradīciju kļuvis jubilejas autobusa brauciens uz Liepāju un citi. Šoreiz “OB” mūziķi nolēmuši pacelt latiņu augstāk. “Patiešām ir sajūta, ka īstais laiks izšaut mūsu turbofolka lādiņu vienā kārtīgā koncertā. Gribam šo enerģiju nodot tālāk un redzēt vienkopus visus šos laimīgos, pēc trakām dejām un līdzi dziedāšanas izslāpušos cilvēkus,” prāto “OB” trompetists Nauris Bruņinieks.

Jāatgādina, ka grupa “Oranžās brīvdienas” sevi uz skatuves pieteica 2000. gada martā. Šobrīd grupa muzicē astoņu vīru sastāvā un jau kļuvusi par alternatīvās mūzikas skatuves smagsvaru. Apvienība publiku priecējusi gandrīz visās nozīmīgākajās mūzikas norisēs Latvijā, turklāt arī daudzviet ārpus valsts robežām.