Jaunajā vilnī vēlas startēt TV šovu dalībnieki

© no personīgā arhīva

Piektdien Rīgā notiks Eiropas atlase desmitā jauno vokālistu konkursa Jaunais vilnis dalībniekiem. Vēlmi pārstāvēt Latviju konkursā izteikuši 14 pretendenti, arī muzikālo šovu dalībnieki Samanta Tīna, Nikolajs Puzikovs, Jānis Lemezis, grupa Riči un Natālija Tumševica.

Pretendentu vidū ir arī venstpilnieks Roberts Pētersons. Piedalīties konkursā no 26. līdz 31. jūlijam vēlētos arī mazāk zināmi dziedātāji – Anastasija Bagrade, Dāvids Kalandija, Dana Kugaudo jeb Daniella, Mārtiņš Ruskis, Aminata Savadogo, Adelīna Jurēviča jeb Adelly, arī Euphoria un Luvland.

Žūrijas līdzpriekšsēdētājs komponists Raimonds Pauls Neatkarīgajai pastāstīja, ka viņš «grib parādīt latvisku roka pārstāvi ar rīkli Ati Ieviņu no Ogres». Par tiem, kuri izturējuši atlases kārtu, maestro pagaidām atturas izteikt komentārus. «Pagaidīsim piektdienu, tad jau redzēs, kāda būs programma un ko teiks Krievijas pārstāvji,» norāda R. Pauls.

Lūgts komentēt, kuri no pretendentiem šogad Jaunajā vilnī varētu pārstāvēt Latviju, komponists raugās Riču trio virzienā. «Tas būtu kas savādāks, un, ja viņi izvēlēsies pareizu repertuāru, tad varētu būt ļoti labs rezultāts,» uzskata maestro.

Atlases kārtā būs dalībnieki no Lielbritānijas, Bosnijas un Hercegovinas, Vācijas, Izraēlas, Itālijas, Lietuvas, Polijas, Francijas, Šveices un Igaunijas, ASV, Brazīlijas, Kamerūnas un Togo. Piektdien gaidāmā Eiropas, arī Latvijas dalībnieku atlase nenozīmē, ka būs zināms viss konkursa dalībnieku saraksts. 5. un 6. aprīlī vēl rīkos pusfinālu.

Svarīgākais