Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Izklaide

Iesakām! Kādus pasākumus apmeklēt pirmajā Adventē?

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Šodie,. 3. decembrī, tiek atzīmēta pirmā Advente. Vairākās vietās Latvijā tam par godu un tuvojošajiem Ziemassvētkiem notiks dažādi pasākumi.

Tallinas ielas kvartālā norisināsies Ziemassvētkiem veltīti pasākumi

Tallinas ielas kvartālā šodien no plkst.11 līdz 17, kā arī 10.decembrī un 17.decembrī, norisināsies Ziemassvētkiem veltīti pasākumi.

Iecerētas tādas aktivitātes, kā, piemēram, mājražotāju tirdziņš, koru koncerti un tematiskas darbnīcas. Visi pasākumi noritēs kultūrtelpā "Tu jau zini kur" un "Tallinas kvartāla Angārā".

Svētku tirdziņš pulcēs apmēram 30 tirgotāju, kuri piedāvās Latvijā ražotus produktus, piemēram, sveces, rotaslietas, tekstilizstrādājumus un adījumus, bišu produktus, dabiskus ķermeņa kopšanas līdzekļus.

Paralēli tirdziņam no plkst.13 līdz 17 interesenti varēs piedalīties tematiskās meistardarbnīcās, radot adventes vainagus, lejot sveces vai apgūstot dekupāžu un dāvanu saiņošanu. Ik svētdienu plkst.15 uz "Tallinas ielas Angāra" skatuves uzstāsies koris, atskaņojot Ziemassvētku mūzikas repertuāru.

Baltezera baznīcā notiks kormūzikas koncerts

Baltezera baznīcā šodien plkst.12.30 notiks kormūzikas koncerts "Ziemassvētku naktī, kad zvaigznes krīt", kurā uzstāsies kamerkoris "Matejs" un jauktais koris "Skaņupe".

Koncerta programmā skanēs komponista Viļņa Daņiļēviča Ziemassvētku dziesmas. Komponists norāda, ka melodijas radušās Ziemassvētku laikā. Bieži vien dziesmās izmantots teksts no Ziemassvētku apsveikuma kartītēm, kuras mācītājs ir nolasījis draudzē.

Programma tiks atskaņota arīdzan Rīgas Mateja baznīcā 9.decembrī plkst.17, ieskandinot adventes laiku. Ieeja koncertos ir par ziedojumiem.

Rīgas kultūras centrā "Iļģuciems" notiks Ziemassvētku radošās darbnīcas

Šodien Rīgas kultūras centrā "Iļģuciems" notiks Ziemassvētku radošās darbnīcas, informē Pārdaugavas kultūras apvienības sabiedrisko attiecību speciāliste Kornēlija Ābele.

Radošajās darbnīcās kopā ar tautas lietišķās mākslas studiju "Ataudze" un "Irbe" vadītājām varēs veidot svētku rotājumus un rūķus no čiekuriem un dzijas.

Pēcpusdienā plkst.16 visi apkaimes bērni aicināti tērpties par rūķiem, lai dotos uz Nordeķu parku un "meklētu prieka dzirkstelītes, ar kurām iedegt rotājumus Kultūras centra "Iļģuciems" Ziemassvētku eglē".

Sērijā "Ziemas svētdienas Mazajā ģildē" notiks pirmais adventes koncerts "Klātesamība"

Mazajā ģildē šovakar plkst.19 ar grupas "Rihards Lībietis Orchestra" uzstāšanos notiks pirmās adventes koncerts "Klātesamība", kas atklās koncertu sēriju "Ziemas svētdienas Mazajā ģildē".

Koncertā atskaņos gan pašu grupas dalībnieku radītas kompozīcijas, gan arī izskanēs melodijas no pasaules un pašmāju autoriem.

"Rihards Lībietis Orchestra" ir kvintets, kas izpilda instrumentālu pasaules mūziku. Kvinteta pirmsākumi meklējami 2015.gadā, un kopš tā izveidošanās, mūziķi ir izdevuši četrus albumus, no kuriem jaunākais "Willful Blindness" izdots 2021.gada vasarā, kas ieguvis nomināciju Mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta mikrofons".

Grupā muzicē ģitārists Rihards Lībietis, čelliste Erna Daugaviete. Perkusijas un sitaminstrumentus spēlēs Matīss Repsis, akustisko ģitāru - Gints Smukais, savukārt basu spēlēs Jānis Polis.