Kultūrtelpā “M/Darbnīca” šonedēļ iespaidīgi džeza vakari

© Publicitātes foto

Kultūrtelpā “M/Darbnīca” šonedēļ norisināsies īpaši džeza vakari: 22. novembrī starptautisku “superdžema” sesiju piedāvās latviešu saksofonists Toms Rudzinskis, bet 25. novembrī tiks prezentēta projekta “Live at the M/Darbnīca Vol. 1” dubultā vinila plate un pēcāk notiks saksofonista Kārļa Auziņa jaunā dubulttrio koncerts.

Jau šo trešdien, 22. novembrī, dienu pirms sava starptautiskā kvinteta “Abyss” jaunā albuma tūres noslēguma koncerta Tallinas kvartālā, īstu starptautisko “superdžema” sesiju “M/Darbnīcā” piedāvās latviešu saksofonists Toms Rudzinskis, piedaloties arī dāņu basistam Kenetam Dālam Knudsenam, ukraiņu ģitāristam Igoram Osipovam, latviešu taustiņniekam Rūdolfam Macatam un dāņu bundziniekam Matiasam Fišeram.

Savukārt sestdien, 25. novembrī, plašākai auditorijai atrādāmā izdevniecības “Jersika Records” vinila plate ir Latvijas džeza vēsturē nebijis projekts, kurā apkopoti analogi uz magnetofona lentēm veikti aktuālu Latvijas un arī dažu ārzemju kolēģu koncertieraksti kultūrtelpā “M/Darbnīca”. No pagājušā gada augusta līdz šā gada janvārim tika ierakstīti pavisam 13 džeza koncerti. Dubultajā vinila platē iekļauts pa vienam skaņdarbam no katra. Pēc plates prezentācijas (pulksten 19.00) ar savu jauno dubulttrio uzstāsies inovatīvais saksofonists Kārlis Auziņš, kuram pievienosies kontrabasisti Edvīns Ozols un Ģedimins Stepanavičius (Lietuva), kā arī bundzinieki Kaspars Kurdeko un Rinalds Maksimovs. “Kārlis radījis novatorisku skaņdarbu svītu tieši tik neparastam instrumentu sastāvam. Pats autors to dēvē par muzikālu ceļojumu, kas caur meditatīvām skaņu ainavām, hipnotizējošiem ritmiem un enerģētiskām pasāžām mudina klausītāju ielūkoties sevī un rast šajā pieredzē miera sajūtu,” stāsta koncerta rīkotāji.